نام کاربری یا پست الکترونیکی
رمز عبور

شب قدر ttedit کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - شب قدر

رمضان

قد اقبل اليكم شهرالله...

ماه خدا به شما رو كرده است...

ماه رمضان را ضيافت و مهماني خداوند ناميده‌اند، زيرا در اين ماه تمام بندگان و روزه داران ميهمان درگاه حق تعالي هستند و چه زيباست بندگي را به جا آوردن در مهماني و ضيافت حضرت حق. نزول قرآن، وقوع شب قدر، نزول ملائکه و روح، تقدير سرنوشت و... هرکدام مائده‌هاي آسماني و غذاهاي معنوي است و سبب شده ماه مبارک رمضان، به عنوان ماه ضيافت و ميهماني الهي، نامگذاري شود.

لذا پيامبر اکرم(ص) در آستانه ماه مبارک رمضان، اين گونه مي‌فرمايد:« اي مردم! همانا ماه با برکت و رحمت و آمرزش، به شما روي آورده است، اين ماه، نزد خدا بهترين ماه است و روزهايش بهترين روزها و شب هايش، بهترين شب‌ها و ساعاتش بهترين ساعات. در اين ماه، شما به ميهماني خدا، دعوت شده‌ايد و در زمره بهره‌مندان از کرامت خداوند، قرارگرفته‌ايد.

در اين ماه نفس‌هاي شما، تسبيح خداست و خواب شما عبادت است و اعمال شما پذيرفته و دعايتان به اجابت مي‌رسد... ماه رمضان ماه خداست، آنچنانكه رسول خوبيها گفتند: شَهرُ رَمَضانَ شَهرُ اللّه عَزَّوَجَلَّ وَ هُوَ شَهرٌ يُضاعِفُ اللّه‏ُ فيهِ الحَسَناتِ وَ يَمحو فيهِ السَّيِّئاتِ وَ هُوَ شَهرُ البَرَكَةِ؛ ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهى است كه خداوند در آن حسنات را مي ‏افزايد و گناهان را پاك مي ‏كند و آن ماه بركت است. درخشش هلال ماه خدا، حلول ماه مبارک رمضان از گشاده بودن و گشايش ويژه درهاي آسمان به روي بندگان حکايت دارد، حکايت از فرصتي براي شناسايي و رهيدن از اسارت صدها پيله نامبارکي که خواسته و ناخواسته به دور خود تنيده‌ايم، رمضان فرصتي است براي فاصله گرفتن از خود و يافتن خويشتن خويش، فرصتي براي جست وجوي نور و روشنايي، فرصتي براي پشت سرگذاشتن تاريکي و گسيختن تارهاي ظلمت جهل و ناداني، کبر و غرور، خودبيني و خودخواهي و فرصتي براي شکستن فاصله‌هاي بين مخلوق و خالق است.

و اين مهماني از آن خداست، ماه ميهماني خدا فرصتي بس ويژه است براي ميهمان شدن درمحفل ملكوتيان. در آیات و روایات علل و اسباب بسیاری برای اهمیت ماه رمضان نسبت به ماه‌های دیگر برشمرده شده است. از جمله در اهمیت و فضیلت این ماه رسول خدا(ص) فرموده است: لو یعلم العبد ما فی رمضان لود ان یکون رمضان السنه، اگر بنده خدا می‌دانست که در ماه رمضان چیست و چه برکتی وجود دارد دوست می‌داشت که تمام سال، رمضان باشد. (بحارالانوار، ج۳۹، ص ۶۴۳)

بر همين اساس رسول خدا(ص) فرمود: «انما سمي الرمضان لانه يرمض الذنوب» ماه رمضان را رمضان ناميدند، چون گناهان را از بين مي‌برد و امام صادق (ع) فرمود: هر کس در ماه مبارک رمضان مورد رحمت خداوند واقع نگردد و بخشيده نشود، تا رمضان آينده آمرزيده نمي‌شود. مگر اين که در سرزمين عرفه حاضر شود.

شب قدر

 

شب قدر از شب‌های مقدس و متبرک اسلامی است. خداوند در قرآن مجید از آن به بزرگی یاد کرده و سوره‌ای نیز به نام «سوره قدر» نازل فرموده است. در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمی‌رسد. این شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائکه و روح نیز نام گرفته است. عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است. در این شب، مقدرات یک سال انسان‌ها و روزی‌ها، عمرها و امور دیگر مشخص می‌شود. ملائکه در این شب بر زمین فرود می‌آیند، نزد امام زمان(عج) می‌روند و آنچه را برای بندگان مقدر شده بر ایشان عرضه می‌دارند. شب‌زنده‌داری و تلاوت قرآن و مناجات و عبادت در این شب، بسیار توصیه و تأکید شده است.

عظمت و فضیلت این شب بر سایر شبها را از این امور می‌توان به دست آورد:

۱) آمرزش گناهان: پیامبر خدا(ص) در تفسیر سوره «قدر» فرمودند:
«هر کس شب قدر را احیا بدارد و مؤمن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد، تمامی گناهانش آمرزیده میشود.»

۲) قلب رمضان: امام صادق(ع) فرمودند:
«از کتاب خدا استفاده می‌شود که شماره ماههای سال نزد خداوند، دوازده ماه است و سرآمد ماهها ماه رمضان است و قلب ماه رمضان لیلة القدر است.»

۳) نزول قرآن: طبق روایات، مجموع قرآن در شب قدر دفعی و یکباره بر پیامبر (ص) نازل شده است. این نزول دفعی و یکباره قرآن است، اما نزول تدریجی قرآن طی 23 سال دوران نبوت پیامبر گرامی(ص) به صورت الفاظ نازل شده است.
۴) برتر از هزار ماه: نزول همه‌ی ملائکه و روح در شب قدر بر زمین و سلام دادن بر بندگان خدا نشانه شرافت آن بر هزار ماه است. امام باقر(ع) فرمودند:
«عمل صالح در شب قدر از قبیل نماز، زکات و کارهای نیک دیگر بهتر است از عمل در هزار ماهی که در آن شب قدر نباشد.»

 

af rnv 2

امام صادق (عليه السلام) فرموده اند:

برآورد اعمال در شب نوزدهم انجام مي ‏گيرد و تصويب آن در شب بيست و يكم و تنفيذ آن در شب بيست‏ و سوم.

شب قدر است و قدر آن بدانیم

نماز و جوشن و قرآن بخوانیم

به درگاه خدا غفران و توبه

به شرطی که سر پیمان بمانیم

برای پاکی نفس و سعادت

همیشه بهر خود شیطان برانیم

شب تقدیر و ثبت سرنوشت است

دعا بر مومن و انسان بخوانیم

برای صیقل روح و روان ها

به دل دریائی ازایمان رسانیم

برای اولین مظلوم عالم

بسی خون دل ازچشمان چکانیم

هزاران لعنت و نفرین بسیار

به قاتلهای مولامان رسانیم

دراین شب ها تومهدی (عج) را صدا کن

چو یوسف غایب است حیران چنانیم

دعای اول وآخر ظهور است

که بیش ازاین دراین هجران نمانیم

مسافر را بگو ایمان قوی دار

که تا وصلی به این دامان امانیم

 

48832 2017 06 07 10 22 02

در فرهنگ اسلامی، شب قدر یکی از شبهای سال است که ویژگی و قداست خاصی دارد. بنابر منابع اسلامی هر ساله در این شب تقدیر سال آینده انسان نوشته می‌شود. وقوع برخی حوادث در این شب، بر اهمیت آن افزوده است از جمله گفته‌اند که در این شب قرآن کریم به صورت یکجا بر قلب پیامبر(ص) نازل شده است.شب قَدر یا لَیلَةُ القَدرشب قَدر یا لَیلَةُ القَدر با فضیلت‌ترین شب سال در فرهنگ اسلامی است. به صورت دقیق مشخص نیست که شب قدر، کدامین شب سال است. شب قدر در باور شیعیان،یکی از شب‌های ۱۹ یا ۲۱ و یا ۲۳ ماه رمضان و بنا بر برخی روایات، شب نیمه شعبان است. بیشتر اهل سنت شب ۲۷ماه رمضان را شب قدر دانسته‌اند.

ضربت خوردن حضرت علی بن ابی طالب (ع) در روز ۱۹ ماه رمضان و به شهادت رسیدن ایشان در روز ۲۱ ماه رمضان بر اهمیت این شبها نزد شیعیان افزوده است. فضیلت‌های شب قدرخداوند در قرآن مجید از شب قدر به بزرگی یاد کرده و سوره‌ای نیز به نام «سوره قدر» نازل فرموده است. با توجه به آیات سوره قدر می‌توان به فضیلت‌های شب قدر پی برد:
1-قرآن در شب قدر نازل شده است.
2- عبادت و احیا در  شب قدر معادل بیش از هزار ماه است.
3- خیرات و برکات الهی در شب قدر نازل می‏ شود.
4- رحمت خاص خدا شامل حال بندگان می‏ گردد.
5- فرشتگان و روح در شب قدر نازل می‏ گردند. در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمی‌رسد. شب قدر، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائکه و روح نیز نام گرفته است. عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است. در این شب، مقدرات یک سال انسان‌ها و روزی‌ها، عمرها و امور دیگر مشخص می‌شود. ملائکه در شب قدر بر زمین فرود می‌آیند، نزد امام زمان(عج) می‌روند و آنچه را برای بندگان مقدر شده بر ایشان عرضه می‌دارند. شب‌زنده‌داری و تلاوت قرآن و مناجات و عبادت در شب قدر، بسیار توصیه و تأکید شده است. شب قدر,شهادت حضرت علی(ع),ضربت خوردن حضرت علی(ع)امام علی (ع) در 21 ماه رمضان سال 40 هجری قمری به شهادت رسید
عبدالرحمن بن ملجم مرادی، از گروه خوارج و از آن سه نفری بود كه در مكه معظمه با هم پیمان بسته و هم سوگند شدند، كه سه شخصیت مؤثر در جامعه اسلامی، یعنی امام علی بن ابی طالب(ع)، معاویه بن ابی سفیان و عمرو بن عاص را در یك شب واحد ترور كرده و آن ها را به قتل رسانند. هر كدام به سوی شهرهای محل مأموریت خویش رهسپار شدند و عبدالرحمن بن ملجم مرادی به سوی كوفه رفت و در بیستم شعبان سال 40 قمری وارد این شهر بزرگ شد. وی به همراهی شبیب بن بجره اشجعی، كه از همفكران وی بود و هر دوی آن ها از سوی "قطام بنت علقمه" تحریك و تحریث شده بودند، در سحرگاه شب نوزدهم ماه مبارك رمضان سال 40 قمری در مسجد اعظم كوفه كمین كرده و منتظر ورود امیرمؤمنان علی بن ابی طالب(ع) شدند. هم چنین قطام، شخصی به نام "وردان بن مجالد" را كه از افراد طایفه اش بود، به یاری آن دو نفر فرستاد. حضرت علی(ع) در شب نوزدهم ماه مبارك رمضان، مهمان دخترش ام كلثوم(س) بود و در آن شب حالت عجیبی داشت و دخترش را به شگفتی درآورد. روایت شده كه آن حضرت در آن شب بیدار بود و بسیار از اتاق بیرون می رفت و به آسمان نظر می كرد و می فرمود: به خدا سوگند، دروغ نمی گویم و به من دروغ گفته نشده است. این است آن شبی كه به من وعده شهادت دادند. به هر روی، آن حضرت به هنگام نماز صبح وارد مسجد اعظم كوفه شد و خفته گان را برای ادای نماز بیدار كرد. از جمله، خود عبدالرحمن بن ملجم مرادی را كه به رو خوابیده بود، بیدار و خواندن نماز را به وی گوش زد كرد. هنگامی كه حضرت علی(ع) وارد محراب مسجد شد و مشغول خواندن نماز گردید و سر از سجده اول برداشت، نخست شبیث بن بجره با شمشیر برّان بر وی هجوم آورد، ولیكن شمشیرش به طاق محراب اصابت كرد و پس از او، عبدالرحمن بن ملجم مرادی فریادی برداشت: "لله الحكم یا علی، لا لك و لا لأصحابك"! و شمشیر خویش را بر فرق نازنین حضرت علی(ع) فرود آورد و سر مباركش را تا به محل سجده گاهش شكافت. حضرت علی(ع) در محراب مسجد، افتاد و در همان هنگام فرمود: بسم الله و بالله و علی ملّه رسول الله، فزت و ربّ الكعبه؛ سوگند به خدای كعبه، رستگار شدم.
نمازگزاران مسجد كوفه، برخی در پی شبیب و ابن ملجم رفته تا آن ها را بیابند و برخی در اطراف حضرت علی(ع) گرد آمده و به سر و صورت خود می زدند و برای آن حضرت گریه می نمودند. حضرت علی(ع)، در حالی كه خون از سر و صورت شریفش جاری بود، فرمود: هذا ما وعدنا الله و رسوله؛ این همان وعده ای است كه خداوند متعال و رسول گرامی اش به من داده اند. دو روز پس از ضربت خوردن حضرت علی (ع)، ایشان در 21 ماه رمضان به شهادت رسیدند. بدین گونه پیشوایی شایسته، امامی عادل، خلیفه ای حق جو، حاكمی دلسوز و یتیم نواز، كامل ترین انسان برگزیده خدا و جانشین بر حق محمد مصطفی(ص)، به دست شقی ترین و تیره بخت ترین انسان روی زمین، یعنی ابن ملجم مرادی ملعون، از پای درآمد و به سوی ابدیت و لقاء الله و هم نشینی با پیامبران الهی و رسول خدا(ص) رهسپار گردید و امت را از وجود شریف خویش محروم نمود.

دپارتمان های علمی

درباره کنسرسیوم

پنل آموزشی

آمار سایت

تعداد اعضای آنلاین : 0

تعداد کل اعضای کنسرسیوم : 1742

برای مشاهده اعضای آنلاین کلیک کنید

مراکز خدماتی و رفاهی طرف قرارداد

marakez

آموزش تعمیر فشار سنج های آنالوگ در هرمزگان نانوساختاري انسولین سیاره تعمیر سونی کید دوره آموزش تعمیر تجهیزات پزشکی ابزار دقيق کلاس تعمیر تجهیزات دندانپزشکی در سنندج قرارداد تعمیر فتال مانیتور کلاس تست های غیرمخرب و بازرسی جوش در اردبیل دانشجو سلول های عصبی تسلیت آشنایی با دستگاه (Deionizer) آموزش درمان های دندانپزشکی آخرین فرصت درمان بيماري ADHD آموزش طب سنتی گیلاردنی الکتریسیته بدن درد شدید ان الائمه صادرات آموزش تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی اﻗﺘﺼﺎد ﺷﺒﺎﻧﻪ ساعات شب اشنایی با پانسمانی که زخم را تا سه روز تازه نگه می‌دارد آشنایی با پروب‌های اصلاح وضیعت ظاهری بیمار بازرسی قطعات موفقیتی دیگر در مسیر ترمیم بافتهای استخوانی با فناوری نانو آتعمیر تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی کتاب مختصر حقوق خانواده دوبعدی آشکارساز رادیوگرافی صنعتی MRI آزمون کارشناسان رسمی قوه قضائیه مقایسه با پزشکی آنالیز تصویر آنژيوگرافي حوض و یا استخر اسپیرومتر مرکز آموزش تعمیرات کامپیوتر در تبریز مرکز آموزش تعمیرات کامپیوتر در تبریز گرایش های مهندسی پزشکی پردازش تصویر (Image processing) و تصاوير پزشکی مقاله مهندسی پزشکی ذهن درمانی دوره اموزشی مهارتهای هفتگانه icdl دوره اموزشی مهارتهای هفتگانه icdl دستیار دندانپزشک بازار کار انواع نبولایزر درمان بیماری مننژیت شعر و ادب فارسی اتصالات متریال خطوط انتقال مرکز اکستر از لویی کان davinsa کلاس تعمیر تجهیزات پزشکی در گرگان دانلود پروژه مهندسی پزشکی MICROTIA

logo کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - شب قدر

حامیان کنسرسیوم ایرکاس

  • IRSME
  • RKA
  • ACS
  • IUE
  • RFTC
  • BQC
  • DNW
  • ICS
  • TUV-EMB
  • QAL
  • Ino
  • Allaiance
  • Tckit

تبلیغات در ایرکاس

دسترسی به ژورنال مقالات

az3

تصاویر اینستاگرام ایرکاس