نام کاربری یا پست الکترونیکی
رمز عبور

ادیان الهی

دین عبارت است از «اعتقاد به آفریننده‎ای برای جهان و انسان و دستورات عملی متناسب با این اعتقاد» حال باید دید آیا ادیان الهی در جوهره (و ذات) با هم تفاوت دارند و یا در ظاهر شکل (و محدوده دستورات و احکام) طبق تصریح برخی از آیات قرآن اساس و جوهره و شالوده ادیان یکی است و ادیان آسمانی و شرایع الهی در اساس و اصول و جوهره با هم تفاوتی ندارند که در این بخش آسمونی به بررسی آن می پردازیم و همه آن ادیان در سه اصل کلی : 1- اعتقاد به خدای یگانه 2- اعتقاد به قیامت 3- اعتقاد به بعثت پیامبران از طرف خداوند متعال مشترک هستند اصول و معارفی که به نخستین پیامبر الهی وحی شده است با آن‎چه به آخرین آنان فرو فرستاده شده است در اساس و جوهره یکی است. آدم ـ علیه السّلام ـ و خاتم ـ صلّی الله علیه و آله ـ بر یک اساس کارکرده و یک هدف را تعقیب کرده‎اند. شریعت و دین آسمانی در آغاز کار بسان هسته و دانه‎ای بوده است که با گذشت زمان، و تکامل ملّت‎ها، و تکامل عقل‎ها و تمدن‎ها به صورت درختی برومند و پربار درامده باشد. گواه ما بر این سخن که جوهره و اساس همه‎ی ادیان یکی است آیات زیر است : 1. «از امور دین آنچه را به نوح سفارش کرده بودیم برای شما نیز مقرر داشتیم» یعنی اصول و پایه‎های دین شما همان اصول و پایه‎های شریعت نوح است. 2. «إِنَّ الدِّینَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلامُ؛ براستی دین در نزد خدا اسلام است» یعنی دین الهی در زمان‎های گذشته و آینده و در تمام دوران‎ها همان اسلام (تسلیم) بوده است و جوهره همه‎ی شرایع آسمانی در حقیقت یکی بوده‎اند، مخصوصاً با توجّه به این نکته، که دین در قرآن فقط به صورت مفرد (دین) آمده است نه به صورت جمع (ادیان) این نشان می‎دهد، که جوهره ادیان یکی است. 3. قرآن در پاسخ یهود و نصاری که ابراهیم ـ علیه السّلام ـ را یهودی یا نصرانی معرّفی ‎کرده می‎فرماید: «ابراهیم نه یهودی بود، و نه نصرانی، بلکه او بر آیین توحید و یک فرد مسلمان بود و هرگز از مشرکان نبود» البتّه مقصود از اسلام در این آیات همان تسلیم بودن مطلق در برابر خداست، چنان‎که علی ـ علیه السّلام ـ اسلام را این‎گونه معرّفی فرمود «الاسلام هو التسلیم» واقعیت اسلام همان تسلیم بودن در برابر خداوند است و قرآن هم در پیام جهانی خود می‎گوید: «… ای اهل کتاب ما شما را به یک اصل مشترک دعوت می‎کنیم، غیر خدا را نپرستیم، کسی را شریک او ندانیم برخی از ما برخی دیگر را به خدائی نپذیرد و هرگاه آنان از (این دعوت) برتافتند بگویید گواه باشید که ما مسلمانیم.

تفاوت در راهها و (شرعه‎ها)

اصل و اساس ادیان همه با هم هماهنگ بوده و یک هدف را تعقیب می‎کرده‎اند، ولی در تشریع قوانین و احکام فرعی با هم اختلاف و تفاوت داشته‎اند، و این تفاوت‎ها معلول و مولود اوضاع و احوال اجتماعی و جغرافیایی و… هر دوره بوده است .مثلاً در دوران نخستین زندگی بشر نه حکومتی بوده و نه ارتباطی میان آن برقرار بود، در چنین دورانی تعالیم و برنامه‎های آسمانی، بسیار ساده و کم و کوتاه بود، هر چه بشر ترقی کرد برنامه‎های گسترده‎تر شد و روز به روز دستورهای تازه‎ای، در برنامه‎های آسمانی گنجانیده شد، تا نوبت به شریعت اسلام رسید و خدا آخرین پیامبر خود را به سوی بشر فرستاد و دین خود را با فرستادن او کامل کرد و سرانجام پیروان این آیین و کتاب، از آمدن پیامبر و کتاب و شریعت دیگری بی‎نیاز شدند در واقع اختلاف ادیان مثل مراتب کتاب‎های درسی از دبستان تا دانشگاه است، که در دوره ابتدائی مسائل ساده و کم عمق است ولی در دوران دانشگاه کتابها پیشرفته و کامل و عمیق می‎شوند و قرآن هم به همین اختلاف اشاره دارد، آن‎جا که می‎گویدک «لِکُلٍّ جَعَلْنا مِنْکُمْ شِرْعَهً وَ مِنْهاجاً» ما برای هر یک شما، آیین و طریقه روشنی قرار دادیم. «شرع» و «شریعه» راهی را می‎گویند که بسوی آب می‎رود و به آن منتهی می‎شود، و این‎که دین را شریعت می‎گویند از آن نظر است که به حقایق و تعلیماتی منتهی می‎گردد که مایه پاکیزگی و طهارت و حیات انسانی است.

دپارتمان های علمی

درباره کنسرسیوم

پنل آموزشی

آمار سایت

تعداد اعضای آنلاین : 0

تعداد کل اعضای کنسرسیوم : 1734

برای مشاهده اعضای آنلاین کلیک کنید

مراکز خدماتی و رفاهی طرف قرارداد

marakez

عوارض لیزر دندان پزشکی مراحل انجام آزمایش یوسف غایب دستیار دندانپزشک در کرمان دوره اموزشی تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی آلتراسونیک شیر های صنعتی ایران لرزید کلاس تعمیر تجهیزات دندانپزشکی در تهران دوره علل دروغگویی درمان سردرد روشهای کمکی تولیدمثل امنیت در فلوئوروسکپی موسى بن جعفر ساکشن جراحی دستیاری دندانپزشکی سیستم های جدید بزرگسالان تفسیر رادیوگرافی ایزو در تهران تفسیر اسپیرومتری ضيافت تولید مواد Diamentor لیزر چیست؟ بنیان گذار آموزشگاه فنی حرفه ای آپادانا هنری بكرل تعمیر ساکشن جراحی لبنیات کاربردهای سونوگرافی کارمنددارو کلاس تست های غیرمخرب و بازرسی جوش در سنندج اموزش فرش کامپیوتری در تبریز آنیلینگ مراحل ساخت پروتز چشمی سیستم های بیولوژیک بدن انسان انجمن بازرسی سلول های بنیادی طراحی دانش تصویربرداری در پزشکی استاد مطهری سونا تست آموزش اشتغال در بیمارستان ابزارهای دستورالعمل بازرسی رنگ دوره دستیاری دندانپزشکی در اهواز کلاس تعمیر تجهیزات دندانپزشکی در سنندج Genalyte درمان میگرن اشعه الکتروشوک zoll گل_گیاه پشه تقسيم كردن تصاوير در پردازش تاکیف دکتر صفایی آموزش تعمیر تجهیزات پزشکی تبریز استان آذربایجان شرقی پیوند اتولوگ

logo تفاوت بین ادیان الهی اسلام مسیح یهود

حامیان کنسرسیوم ایرکاس

  • IRSME
  • RKA
  • ACS
  • IUE
  • RFTC
  • BQC
  • DNW
  • ICS
  • TUV-EMB
  • QAL
  • Ino
  • Allaiance
  • Tckit

تبلیغات در ایرکاس

دسترسی به ژورنال مقالات

az3

تصاویر اینستاگرام ایرکاس