نام کاربری یا پست الکترونیکی
رمز عبور

زیست شناسی ttedit کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - زیست شناسی

داروسازی

رشته داروسازی بخشی از علوم پزشکی است که در رابطه با تولید و ساخت دارو، بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده و میزان تأثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحران‌های بیماری‌زا نقش ایفا می‌کند. به عبارت دیگر رشته داروسازی به شناخت ماده مؤثر، فرموله کردن این ماده (تبدیل ماده مؤثر به فرمی که قابل مصرف برای بیمار باشد مثل قرص، کپسول، شربت یا استفاده از روش‌های تزریقی) و بررسی اثرات دارو بر بدن بیمار می‌پردازد.
بسياري از مردم و از جمله تعداد قابل توجهي از داوطلبان آزمون سراسري شناخت صحيحي از رشته داروسازي ندارند. آنها نمي‌دانند که شغل فارغ‌التحصيل داروسازي، دارو فروشي نيست و حتي هدف اين رشته نيز فقط تربيت داروساز نمي‌باشد. چرا که داروسازي تنها يکي از تخصص‌هاي فارغ‌التحصيل اين رشته است.
داروسازي‌ تلفيقي‌ از علوم‌ پايه‌ و باليني‌ است‌ و به‌ همين‌ دليل‌ توانمندي‌ در دروس‌ فيزيک‌، شيمي‌ و زيست‌شناسي‌ براي‌ اين‌ رشته‌ ضروري‌ است.‌ بايد دانست که در علم‌ پزشکي‌ براي‌ مداواي‌ يک‌ بيمار، روش‌هاي‌ متعددي‌ از جمله‌ دارو درماني‌، جراحي‌ و روان‌ درماني‌ وجود دارد که‌ در اين‌ ميان‌ دارو درماني‌ به‌ عنوان‌ متداول‌ترين‌ شيوه‌ در تمام‌ دنيا شايع‌ است و رشته‌ داروسازي‌، رشته‌اي‌ است‌ که‌ در همين‌ زمينه‌ با بيماران‌ و مردم‌ مرتبط‌ مي‌گردد.

تفاوت های رشته داروسازی با پزشکی:
- دوره تحصیل برای رشته داروسازی حداقل 1 سال كمتر از پزشكی است ضمن اینكه شما میتونین بدون گذروندن دوره سربازی در امتحانات تخصص شركت كنید تخصصها شامل : داروسازی بالینی . داروسای هسته ای . فارماكوگنوزی . داروسازی صنعتی . آرایشی - بهداشتی . شیمی دارویی . فارماكولوژی . سم شناسی هستند.
- اعتبار و وجهه عمومی پزشك از داروساز بالاتر هست و هنوز خیلیها در این كشور نمی دونن كه داروسازی دكتری هست و نه لیسانس.
- در رشته پزشكی بعد از استجری دیگه كم كم باید كار عملی رو یاد بگیرید و بخشها رو تجربه كنید در حالی كه در داروسازی تقریبا همیشه باید سر كلاسهای دانشكده بنشینید.
- عموما دیده میشه که برای بیمار چندان تفاوتی نمی كنه كه دارو رو از كدوم داروخانه تحویل بگیره ولی انتخاب پزشك براش مهمتره . علت این مساله رو میشه در عدم درک جایگاه داروساز توسط بیماران و کم کاری داروسازان برای ایفای بهتر نقششون در نظام سلامت دید.
- درسهای داروسازی خیلی متنوع و بعضیهاش واقعا سخته. اما توی رشته پزشكی بارها و بارها مطالب به طرق مختلف تكرار میشن . شما در داروسازی با چیزهایی آشنا میشین كه شاید در عمرتون حتی یك بار هم نیاز به فكر كردن دروردشون پیدا نكنید.

مشکلات شغلی داروسازی در کشور:

مشکلات رشته داروسازی

در کنار همه جذابیتها و امتیازات، توسعه رشته داروسازی در چند سال اخیر همراه با برخی سیاستهای مسوولین بهداشت و درمان کشور، نگرانی هایی را برای گروهی از داروسازان ایجاد کرده که منجر به برخی اعتراضات و حتی نامه نگاری های تعدادی از آنان با مسوولین شده است.
از آنجا که این نگرانی ها بخشی از واقعیات بازار کار داروسازی (اعم از استخدام داروساز ، وضعیت شغلی داروساز ها و مشکلات اشتغال داروساز ) را به خصوص در آینده نشان می دهد، دانستن آنها به تصمیم گیری بهتر علاقه مندان رشته داروسازی و شغل داروساز کمک خواهد کرد.

متأسفانه وجود سیاستهای نادرست در کنار نگاه سطحی برخی مسوولین، نقش و جایگاه داروساز را با افول مواجه ساخته و این نقش را که در حقیقت ارائه خدمات و مراقبت های دارویی و ارتقاء سطح سلامت جامعه به واسطه بهره مندی از توان علمی آنان است، به یک تهیه کننده و فروشنده دارو تقلیل داده است.
با وجود حدود ۸۰ کارخانه داروسازی و رویه فعلی تولید و تحقیق و توسعه، ظرفیت شغلی قابل توجهی برای داروسازان در این بخش متصور نیست. البته تأسیس شرکتهای داروسازی جدید در وضعیت فعلی رقابت دارویی کشور موضوع متفاوتی است که با توجه به سرمایه مورد نیاز، امکان رقابت و… نیاز به بررسی بیشتر دارد.

ژنتیک

علم ژنتیک یکی از شاخه‌های علوم زیستی است. بوسیله قوانین و مفاهیم موجود در این علم می‌توانیم به تشابه یا عدم تشابه دو موجود نسبت به یکدیگر پی ببریم و بدانیم که چطور و چرا چنین تشابه و یا عدم تشابه در داخل یک جامعه گیاهی و یا جامعه جانوری ، بوجود آمده است. علم ژنتیک علم انتقال اطلاعات بیولوژیکی از یک سلول به سلول دیگر ، از والد به نوزاد و بنابراین از یک نسل به نسل بعد است. ژنتیک با چگونگی این انتقالات که مبنای اختلالات و تشابهات موجود در ارگانیسم‌هاست، سروکار دارد. علم ژنتیک در مورد سرشت فیزیکی و شیمیایی این اطلاعات نیز صحبت می‌کند

گرایش ژنتیک
به طور کلی‌ دانش‌ ژنتیک‌ درباره‌ انتقال‌ صفات‌ وراثتی‌ از والدین‌ به‌ اولاد بحث‌ می‌کند که‌ البته‌ این‌ والدین‌ می‌توانند انسان‌، درخت‌ یا باکتری‌ باشند. در واقع‌ ژنتیک‌ تلاش‌ می‌کند تا بگوید که‌ چه‌ مکانیزم‌های‌ مولکولی‌، عامل‌ انتقال‌ صفات‌ از نسلی‌ به‌ نسل‌ دیگر هستند. همچنین‌ می‌خواهد بداند که‌ چرا گاهی‌ اوقات‌ در بین‌ والدین‌ و فرزندان‌ در برخی‌ صفات‌ تفاوت‌های‌ بسیار معنی‌ داری‌ وجود دارد؟ در کل‌ دانشجویان‌ این‌ گرایش‌ مباحث‌ مهمی‌ مثل‌ ژنتیک‌ سرطان‌، روش‌های‌ تشخیص‌ بیماری‌های‌ ژنتیکی‌ قبل‌ و بعد از تولد، شناخت‌ ناقلین‌ بیماری‌ها، اصول‌ مشاوره‌ ژنتیکی‌، نقش‌ ژنتیک‌ در بروز رفتارهای‌ فردی‌ و اجتماعی‌، شناخت‌ جمعیت‌های‌ مختلف‌ ژنتیکی‌ و نژادهای‌ انسانی‌، ژن‌ درمانی‌، پزشکی‌ قانونی‌، تکنیک‌های‌ رایج‌ در ژنتیک‌، روش‌های‌ اصلاح‌ نژاد و ژنتیک‌ مولکولی‌ را مطالعه‌ می‌کنند.

تقسیم بندی علم ژنتیک
ژنتیک را می‌توان به سه گروه تقسیم بندی کرد

ژنتیک پایه
ژنتیک پزشکی و انسانی
ژنتیک مولکولی

موضوعات مورد بحث در ژنتیک پایه

ژنتیک

ژنتیک مندلی
ژنتیک مندلی یا کروموزومی بخشی از ژنتیک امروزی است که از توارث ژنهای موجود در روی کروموزوم‌ها بحث می‌کند، اما برعکس درژنتیک غیر مندلی که به ژنتیک غیر کروموزومی نیز معروف است، توارث مواد ژنتیکی موجود در کلروپلاست و میتوکندری ، مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد.
تغییرات نسبتهای مندلی
نسبتهای فنوتیپی مندلی در مونوهیبریدها (3:1) ، تحت تاثیر عوامل متعددی چون غالبیت ناقص ، هم بارزی ، ژنهای کشنده ، نافذ بودن و قدرت تظاهر یک ژن و چند آللی قرار می‌گیرد که نسبتهای مندلی را تغییر می‌دهد.
احتمالات
آشنایی با قوانین علم احتمالات ، از نظر درک چگونگی انجام پدپده‌های ژنتیکی ، پیش بینی فنوتیپی ، نتایج حاصله از یک آمیزش و برآورد انطباق نسبت فنوتیپی نسل اول و دوم ، با یکی از مکانیزمهای ژنتیکی دارای اهمیت فوق‌العاده‌ای می‌باشد.
پیوستگی ژنها
پدیده پیوستگی ژنها (Linkage) بوسیله سوتون ، در سال 1903 ، عنوان گردید. سوتون با بیان اینکه کروموزوم‌هاحامل عوامل ارثی (ژنها) هستند، روشن نمود که تعداد ژنها به مراتب بیشتر از تعداد کروموزوم‌ها بوده و بنابراین هر کروموزوم ، می‌تواند حامل ژنهای متعددی باشد.
جهش ژنی
موتاسیون ژنی را در اصل ، بدن توجه به تغییرات ماده ژنتیکی ، برای بیان تغییرات فنوتیپی در جانوران یا گیاهان نیز بکار برده‌اند و بدان مناسبت ، موجودی که فنوتیپ آن در نتیجه موتاسیون تغییر می‌کند را موتان می‌گویند.

موضوعات مورد بحث در ژنتیک پزشکی و انسانی
• مطالعه کروموزوم‌ها یا ژنتیک سلولی (Cytogenetics).
• بررسی ساختمان و عملکرد هر ژن یا ژنتیک بیوشیمیایی و مولکولی.
• مطالعه ژنوم، سازمان‌یابی و اعمال آن یا ژنومیک (genomics).
• بررسی تنوع ژنتیکی در جمعیتهای انسانی و عوامل تعیین کننده فراوانی آللها یا ژنتیک جمعیت.
• بررسی کنترل ژنتیکی تکامل یا ژنتیک تکامل.
• استفاده از ژنتیک برای تشخیص و مراقبت از بیمار یا ژنتیک بالینی.
• مشاوره ژنتیکی که اطلاعاتی پیرامون خطر ابتلا به بیماری را ارائه می‌دهد و در عین حال ، حمایت روانی و آموزشی فراهم می‌کند، به حرفه بهداشتی جدیدی تکامل پیدا کرده است که در آن تمام کادر مشاغل پزشکی ، خود را وقف مراقبت از بیماران و خانواده‌های آنها می‌کنند.
• علاوه بر تماس مستقیم با بیمار ، ژنتیک پزشکی ، از طریق فراهم سازی تشخیص آزمایشگاهی ، افراد و از طریق برنامه‌های غربالگری (Screening) طراحی شده برای شناسایی اشخاص در معرض خطر ابتلا یا انتقال یک اختلال ژنتیکی ، جمعیت را مراقبت می‌کند.

موضوعات مورد بحث در ژنتیک مولکولی

DNA


کشف ساختمان DNA
شناخت امروزی ما در مورد مسیرهای اطلاعاتی از همگرایی یافته‌های ژنتیکی ، فیزیکی و شیمیایی در بیوشیمی امروزی حاصل شده است. این شناخت در کشف ساختمان دو رشته مارپیچی DNA ، توسط جیمز واتسون و فرانسیس کریک در سال 1953 خلاصه گردید. .

ژنها و کروموزومها
ژنها قطعاتی از یک کروموزوم هستند که اطلاعات مورد نیاز برای یک مولکول DNA یا یک پلی پپتید را دارند. علاوه بر ژنها ، انواع مختلفی از توالیهای مختلف تنظیمی در روی کروموزومها وجود دارد که در همانند سازی ، رونویسی و ... شرکت دارند.

متابولیزم DNA
سلامت DNA بیشترین اهمیت را برای سلول دارد که آن را می‌توان از پیچیدگی و کثرت سیستمهای آنزیمی شرکت کننده در همانند سازی ، ترمیم و نوترکیبی DNA ، دریافت. همانند سازی DNA با صحت بسیار بالا و در یک دوره زمانی مشخص در طی چرخه سلولی به انجام می رسد.

متابولیزم RNA
رونویسی توسط آنزیم RNA پلیمراز وابسته به DNA کاتالیز می‌شود. رونویسی در چندین فاز ، شامل اتصال RNA پلیمراز به یک جایگاه DNA به نام پروموتور ، شروع سنتز رونویسی ، طویل سازی و خاتمه ، روی می‌دهد. سه نوع RNA ساخته می‌شود.

متابولیزم پروتئین
پروتئینها در یک کمپلکس RNA پروتئینی به نام ریبوزوم ، با یک توالی اسید آمینه‌های خاص در طی ترجمه اطلاعات کد شده در RNA پیک ، سنتز می‌گردند.

تنظیم بیان ژن
بیان ژنها توسط فرآیندهایی تنظیم می‌شود که بر روی سرعت تولید و تخریب محصولات ژنی اثر می‌گذارند. بیشتر این تنظیم در سطح شروع رونویسی و بواسطه پروتئینهای تنظیمی رخ می‌دهد که رونویسی را از پروموتورهای اختصاصی مهار یا تحریک می‌کنند.

فناوری DNA نوترکیبی
با استفاده از فناوری DNA نو ترکیبی مطالعه ساختمان و عملکرد ژن بسیار آسان شده است. جداسازی یک ژن از یک کروموزوم بزرگ نیاز دارد به، روشهایی برای برش و دوختن قطعات DNA ، وجود ناقلین کوچک که قادر به تکثیر خود بوده و ژنها در داخل آنها قرار داده می‌شوند، روشهایی برای ارائه ناقل حاوی DNA خارجی به سلولی که در آن بتواند تکثیر یافته و کلنیهایی را ایجاد کند و روشهایی برای شناسایی سلولهای حاوی DNA مورد نظر. پیشرفتهای حاصل در این فناوری ، در حال متحول نمودن بسیاری از دیدگاههای پزشکی ، کشاورزی و سایر صنایع می‌باشد.

سلول های بنیادی

سلول های بنیادی چیست؟
سلول بنیادی مادر تمام سلول‌ها است و توانایی تبدیل به تمام سلول‌های بدن را دارد. این سلول‌ها توانایی خود نوسازی (Self Renewing) و تمایز (Differentiating)  به انواع سلول‌ها از جمله سلول‌های خونی، قلبی، عصبی و غضروفی را دارند. هم چنین در بازسازی و ترمیم بافت‌های مختلف بدن بدنبال آسیب و جراحت موثر بوده و می‌توانند به درون بافت‌های آسیب دیده‌ای که بخش عمده سلول‌های آنها از بین رفته است، پیوند زده‌شوند و جایگزین سلول‌های آسیب دیده شده و به ترمیم و رفع نقص در آن بافت بپردازند.
به دلیل توانایی منحصر به فرد سلول‌های بنیادی، این سلول‌ها امروزه از مباحث جذاب در زیست شناسی و علوم درمانی است. هم چنین تحقیقات در این زمینه دانش ما را درباره چگونگی رشد و تکوین یک اندام از یک سلول منفرد افزایش داده و مهم تر آنکه به فهم مکانیزم جایگزینی سلول‌های سالم با سلول‌های آسیب دیده کمک کرده است.

 

سلول بنيادي چيست؟
سلول  بنيادي نامي كلي است و به گروهي از سلول هاي بدن گفته مي شوند كه داراي چند وپژگي مهم مي باشند:
1)      اين سلول ها تخصص نيافته هستند.
2)      مجددا در بدن از طريق تقسيم سلولي خود را توليد و تكثيرمي كنند.
3)      عمري  طولاني دارند.
4)    در شرايط آزمايشگاهي، مي توان آنها را به سلول هايي متخصص با اعمال و فعاليت مشخص تبديل كرد . به عبارتي در محيط كشت و در مجاورت عوامل مغذي خاصي با دست كاري يك سلول بنيادي در حالت پايه, در سلول ژن هايي را فعال نموده و سلول  بنيادي مجبور به ايجاد  عواملي پروتئيني در داخل و سطح خود مي شود و در نهايت  به يك سلول مشخص تبديل مي شود .      

 

سلول های بنیادی

    
سلول هاي بنيادي  تقريبا در  همه بافت هاي بدن  يافت مي شوند و  به نوعي مسئول ترميم آنها  هستند. اين سلول ها داراي انواع متفاوتي مي باشند. بدون توجه به انواع سلول هاي بنيادي اين خواص در همه آنها  ديده مي شود.

 سلول های بنیادی • مبناي ديگر تقسيم بندي  سلول هاي بنيادي بر حسب محل حضور آنها مي باشد :
به عبارتي سلول هاي بنيادي برحسب نوع بافتي كه در آن ديده مي شوند انواع مختلفي دارند.  هربافت بدن داراي يك سلول بنيادي مخصوص خود مي باشد نظيرسلول  بنيادي خون ساز, سلول بنيادي مزانشيمي, سلول  بنيادي عصبي, سلول هاي بنيادي عضلاني , سلول هاي بنيادي اپي تليالي , سلول بنيادي بافت همبندي( چربي , غضروف , استخوان) و.....

سلول های بنیادی

سلول بنيادي بالغ يك بافت مي توانند سلول هاي همان بافت را ايجاد كند. براي مثال سلول بنيادي بافت خون را سلول بنيادي خون ساز مي نامند كه مي تواند انواع سلول هاي موجود در خون نظير گلبول هاي قرمز و گلبول هاي سفيد(لنفوسيت هاي بزرگ و كوچك, پلاكت ها ,نوتروفيل ها, مونوسيت/ماكروفازها)‌ را ايجاد نمايد.

سلول های بنیادی

سلول هاي بنيادي خون ساز:
اين سلول ها را مي توان از سه منبع مختلف جمع آوري و جدا كرد:
1. از مفز استخوان

selool bonyadi 3

2. از خون محيطي طي آفرزيس                                                                                                         
3. از خون بند ناف

 • برخی اختلالات قابل درمان با پيوند سلول های بنيادي خون ساز:

سلول های بنیادی

پيوند سلول های بنيادي خون ساز

1-   پيوند اتولوگ : در شرايط خاص بيماري مشخص, سلول هاي بنيادي از خود فرد بيمارجدا و در سرما در فريزرهاي مخصوص نگه داري ميشوند. بيمار تحت شيمي درماني يا تابش اشعه قرار گرفته تا سلول هاي بدخيم ازبين بروند كه گاه باعث از بين رفتن سلول هاي بنيادي خون ساز مغز استخوان وي نيز مي شود. سپس سلول هاي ذخيره شده به بدن وي بازگردانده مي شوند.  شانس بيماري پيوند عليه ميزبان و عفونت كمتر است  اما احتمال عود بيماري نسبت به اهدا از سايرين ( افراد فاميل و يا اهداكننده غير خويشاوند) بيشتر است.   
2-   پيوند آلوژن:  دو فرد گيرنده و اهداكننده پيوند ممكن است با يكديگر نسبت خويشاوندي داشته باشند( مثل پيوند سلول هاي بنيادي خون ساز بين خواهر,برادر و يا از ساير اعضا خانواده )‌ و يا غيرخويشاوند باشند( دريافت سلول از افراد بالغ يا از خون بند ناف سايرين).
در پيوند آلوژن چنانچه گيرنده و اهداكننده پيوند ازنظر آنتي ژن هاي سازگاري بافتي (Human Leukocyte Antigen HLA ,  يا مجموعه سازگاري بافتي اصليMajor Histocompatibility Complex or MHC  ) با يكديگر شبيه  باشند, شانس موفقيت پيوند بيشتر است. بيمار برحسب نوع پيوند داروهاي سركوب كننده سيستم دفاعي (immunosuppressive ) و يا مغز استخوان دريافت مي كند تا احتمال بروز واكنش هاي نامناسب را كاهش دهند زيرا  اين واكنش ها از جايگزيني سلول هاي پيوندي در بدن بيمار جلوگيري  مي نمايند.

•  تشخيص اين كه كدام نوع پيوند براي بيمار نياز است با پزشك معالج و بر اساس معيار هاي استاندارد مي باشد.

سلول های بنیادی

جمع آوري سلول هاي بنيادي خون ساز

جمع آوري سلول هاي بنيادي خون ساز از خون محيطي :‌ امروزه رايج ترين روش جمع آوري  سلول هاي بنيادي خون ساز محسوب مي شود. طي فرايندي به نام آفرزيس, خون از بازوي فرد وارد دستگاه خاصي شده كه گلبول هاي سفيد وي را جدا و سپس گلبول هاي قرمز و پلاسما را به بدن وي باز مي گرداند. براي افزايش ميزان سلول هاي بنيادي در خون چند روز قبل از آفرزيس  دارويي به نام عامل محرك كلوني گرانولوسيتي (Granulocyte- Colony Stimulating Factor= G-CSF ) به صورت زير جلدي به اهداكننده تزريق مي شود.

 سلول های بنیادی

 - جمع آوري سلول هاي بنيادي خون ساز از مغز استخوان: امروزه، استفاده از اين روش محدود به موارد محدودي مي باشد. در اين روش، سلول‌هاي بنيادي به‌طور مستقيم، از مغز استخوان گرفته مي شوند.  اين كار، تحت بيهوشي عمومي يا موضعي انجام شده و معمولا از مغز استخوان لگن استفاده مي شود. اين اقدام در حدود 2ساعت طول مي كشد و اهداكننده به‌طور معمول، مي‌تواند همان‌روز و يا حداكثر روز بعد بيمارستان را ترك كند و پس از 2 تا 3 روز فعاليت  عادي خود را  از سر بگيرد. ممكن است سلو‌ل هاي بنيادي موجود در مغز استخوان در آزمايشگاه جداسازي گردند. بايد توجه داشت كه در اين روش، مغزاستخوان طبيعي در بدن فرد اهداكننده، به سرعت شروع به رشد دوباره كرده و جايگزين  مغزاستخوان اهدا شده مي گردد.

• زمان بهبود پس از اهدا سلول هاي بنيادي خون ساز در افراد بالغ,  بستگي به فرد اهداكننده و نوع اهدا دارد اما به طور معمول طي چند روز(1 روز تا حداكثريك هفته ) پس از اهدا , فرد قادر به انجام فعاليت هاي طبيعي خود و بازگشت به كار مي باشد.
ما از چه نوع سلول های بنیادی استفاده می کنیم؟

بهترین منبع سلول های بنیادی سلول های خود فرد است. با این حال این کار همیشه با توجه به اثرات پیری بعنوان مثال در محدوده هایفلیک ونیز بیماریهایی از جمله سرطان و عفونت ممکن نیست. بعلاوه به نظر می رسد با بالا رفتن سن, فعالیت سلول های بنیادی آهسته تر می شود. از این رو بهتر است از جوانترین فرد دهنده به منظور گرفتن غنی ترین و پر انرژی ترین سلول های بنیادی استفاده شود. بافت بند ناف نوزاد بهترین گزینه برای استفاده می باشد, که این فقط شامل جنین نارس یا سلول های بنیادی جنینی نیست. سلول های بنیادی بزرگسالان جوان نیز در پشت بند ناف به صورت دست نخورده ذخیره شده است.
با آزمایش سلول های بنیادی هر کودک می توان به تاریخچه سلامتی والدین کودک پی برد. به این وسیله میتوان کودکانی را که دارای ریسک سرطان, عفونت, بیماری های ژنتیکی و یا نا هماهنگی های کروموزومی , بیماری های قلبی و عروقی میباشند را ازبانک های سلول بنیادی خارج نموده و از سلول های بنیادی آنها استفاده نشود. همچنین, می توان با استفاده از آزمایش های پیشرفته از این که سلول ها بنیادی کودک در معرض عوامل سرطان زای یافته شده در غذا ( مانند غذاهای آماده و یا سریع) و محیط زیست قرار نگرفته است, اطمینان حاصل کرد. این آزمایش بر روی سلول های بنیادی فرد بزرگسال امکان پذیر نیست.

چرا ما از سلول های بنیادی جنینی استفاده نمی کنیم:

1. سلولهای بنیادی جنینی کاملا غیراخلاقی هستند زیرا از سقط یک کودک متولد نشده به دست آمده است.
2. سلول های بنیادی جنینی می تواند بصورت کنترل نشده رشد کند که ممکن است موجب رشد تومورهایی در داخل بدن شود . پس به عنوان یک روش کاملا ایمن مورد تایید ما نمی باشد.

ما از چه نوع سلول های بنیادی استفاده می کنیم؟

بهترین منبع سلول های بنیادی سلول های خود فرد است. با این حال این کار همیشه با توجه به اثرات پیری بعنوان مثال در محدوده هایفلیک ونیز بیماریهایی از جمله سرطان و عفونت ممکن نیست. بعلاوه به نظر می رسد با بالا رفتن سن, فعالیت سلول های بنیادی آهسته تر می شود. از این رو بهتر است از جوانترین فرد دهنده به منظور گرفتن غنی ترین و پر انرژی ترین سلول های بنیادی استفاده شود. بافت بند ناف نوزاد بهترین گزینه برای استفاده می باشد, که این فقط شامل جنین نارس یا سلول های بنیادی جنینی نیست. سلول های بنیادی بزرگسالان جوان نیز در پشت بند ناف به صورت دست نخورده ذخیره شده است.
با آزمایش سلول های بنیادی هر کودک می توان به تاریخچه سلامتی والدین کودک پی برد. به این وسیله میتوان کودکانی را که دارای ریسک سرطان, عفونت, بیماری های ژنتیکی و یا نا هماهنگی های کروموزومی , بیماری های قلبی و عروقی میباشند را ازبانک های سلول بنیادی خارج نموده و از سلول های بنیادی آنها استفاده نشود. همچنین, می توان با استفاده از آزمایش های پیشرفته از این که سلول ها بنیادی کودک در معرض عوامل سرطان زای یافته شده در غذا ( مانند غذاهای آماده و یا سریع) و محیط زیست قرار نگرفته است, اطمینان حاصل کرد. این آزمایش بر روی سلول های بنیادی فرد بزرگسال امکان پذیر نیست.

چرا ما از سلول های بنیادی جنینی استفاده نمی کنیم:

 

سلول های بنیادی

1. سلولهای بنیادی جنینی کاملا غیراخلاقی هستند زیرا از سقط یک کودک متولد نشده به دست آمده است.
2. سلول های بنیادی جنینی می تواند بصورت کنترل نشده رشد کند که ممکن است موجب رشد تومورهایی در داخل بدن شود . پس به عنوان یک روش کاملا ایمن مورد تایید ما نمی باشد.

دپارتمان های علمی

درباره کنسرسیوم

پنل آموزشی

آمار سایت

تعداد اعضای آنلاین : 0

تعداد کل اعضای کنسرسیوم : 1742

برای مشاهده اعضای آنلاین کلیک کنید

مراکز خدماتی و رفاهی طرف قرارداد

marakez

تعمیر مانیتور پزشکی امام کاظم آموزش گیاهان دارویی و طب سنتی در شیراز الکتریکی سلول‌هاي استخوان‌ساز حوزه های ستاره شناسی ، معایب استفاده از لیزر در دندانپزشکی استخدام مهندسی پزشکی گیج کمبریج مبعث کمک به تشخیص بیماری های تنفسی قشر دانشگاهی توپک رانی فواید استفاده از سیستم BMS تعمیرات تخصصی دندانپزشکي تست MFL تضمین کیفیت فرایند درمان عوارض لیزر دندان پزشکی تکنسین دارویی شهرک سلیمی Oxygen mobile سعادت آموزش تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی در ساری آموزش تعمیر فشارسنج برای آخرین بار لامپ UV آموزشگاه طب سنتی زیست فناوری اطلاعات سلامت انواع بیماری دهان و دندان انجمن مهندسان کلاس ایمنی و بهداشت صنعتی (HSE) در عسلویه روز درخت کاری پالس‌ اكسي متر NEMOXY 412 استریل تجهیزات دندانپزشکی خدا پلاکت عناصر فضایی تشکیل دهنده حمام دوره ایمنی و بهداشت صنعتی (HSE) در شهرکرد مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک مولتي تمپورال ولادت حضرت علی کاهش داروهای مسکن شبکه مدارک نسخه خوانی كشف اشعه X رپلیکا گیری قصاص الگوريتم ايزو ديتا کنترل کیفی اتوکلاو معجزه ای جاودان آپادانا آموزش تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی در رشت مواد فلورسنت danl آستنیت پمپ سرم JSB 1200 سردر تزئینی تست tfi

logo کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - زیست شناسی

حامیان کنسرسیوم ایرکاس

  • IRSME
  • RKA
  • ACS
  • IUE
  • RFTC
  • BQC
  • DNW
  • ICS
  • TUV-EMB
  • QAL
  • Ino
  • Allaiance
  • Tckit

تبلیغات در ایرکاس

دسترسی به ژورنال مقالات

az3

تصاویر اینستاگرام ایرکاس