نام کاربری یا پست الکترونیکی
رمز عبور

گلایوبلاستوما ttedit کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - گلایوبلاستوما

تولید ارگانوئید گلایوبلاستوما به کمک فناوریCRISRP

تولید ارگانوئید گلایوبلاستوما به کمک فناوریCRISRP


گلایوبلاستومای چندشکلی یک سرطان مغزی بسیار کشنده است که به میزان بسیار زیادی برای محققان ناشناخته باقی مانده است. از آن جایی که مطالعه نحوه عملکرد این تومورهای مغزی در محیط طبیعی شان در مغز یا در مدل های جانوری ممکن نیست، نیاز شدیدی به ایجاد مدل هایی است که بتوانند این سرطان را تقلید کنند. در مطالعه ای جدید محققین در موسسه Salk گام مهمی را به سمت ایجاد مدل های مناسب گلایوبلاستوما برداشته اند. با ویرایش دو ژن در تعداد اندکی از سلول های ارگانوئیدهای مغزی، محققین تومورهای گلایوبلاستومایی تهاجمی را تولید کرده اند. این مدل جدید می تواند برای مطالعه پیشرفت تومور، بررسی داروهای جدید و حتی استفاده از درمان های فردمحور برای بیماران مورد استفاده قرار گیرد.

یکی از چالش های موجود در مطالعات گلایوبلاستوما این است که داروهایی که اغلب در مدل های جانوری جواب می دهند در کارآزمایی های بالینی برای بیماران انسانی موثر نیستند. محققین در تلاش برای حل این مشکل سعی کردند از زنوگرافت ها استفاده کنند و بافت های توموری انسانی را به مدل های جانوری پیوند کنند اما این رویکرد نیز به دلیل این که این تومورها با گذشت زمان با محیط جانوری پیرامون شان وفق می یابند، موفق نیست. برای حل این مشکل، محققین روی به استفاده از ارگانوئیدهای مغزی انسانی مشتق از سلول های بنیادی آورده اند. با استفاده از تکنولوژیCRISRP/Cas9 آن ها دو ژن بسیار مرتبط با گلایوبلاستوما یعنی p53 و HRas را در تعداد اندکی از سلول های ارگانوئیدها دستکاری کردند. ژن HRas یک انکوژن است که منجر به افزایش رشد سلولی می شود و این در حالی است که p53 یک سرکوب کننده توموری است. این دو ژن نقش گاز و ترمز را برای این سرطان بازی می کنند. این ارگانوئیدها به صورت ساختارهای شبه توموری در آمدند، رشد تهاجمی داشتند و بیومارکرهای مرتبط با گلایوبلاستوما را نیز نشان دادند.

این رویکرد مزیت های متعددی داشت: ویرایش p53 و HRas در تعداد اندکی از سلول ها نحوه تکوین گلیوبلاستوما را بهتر تقلید کرد. ردیابی سلول ها با مارکر فلورسنس tdTomato متصل به HRas اجازه ردیابی پیشرفت تومور را به محققین داد. زمانی که این تومورهای ارگانوئیدی به مغز موش ها پیوند شد، آن ها به سرعت رشد کرده و تومورهای واقعی را شبیه سازی کردند. با واقعی تر بودن این ارگانوئیدها، می توان با اطمینان بیشتری داروهای طراحی شده برای گلیوبلاستوما را مورد آزمایش قرار داد.

دپارتمان های علمی

درباره کنسرسیوم

پنل آموزشی

آمار سایت

تعداد اعضای آنلاین : 0

تعداد کل اعضای کنسرسیوم : 1736

برای مشاهده اعضای آنلاین کلیک کنید

مراکز خدماتی و رفاهی طرف قرارداد

marakez

ژن‌های عامل اوتیسم جراحان تصاوير پزشکی خونگیری بدون درد پیروزی انقلاب یوک ایرانی چال حوض/چهار حوض تخفیف روز مهندس اسپکتروسکوپی اتاق سی تی اسکن دوره نسخه پیچی داروخانه دوره ضمن خدمت مهارت های هفتگانه دوره ضمن خدمت مهارت های هفتگانه برندهای معروف دستگاه ساکشن تعریف مدیریت تاریخچه لیزر در دندانپزشکی رحم جایگزین زوج نابارور و مادر جانشین مانیتورینگ علائم حیاتی APOLLON دوره گیاهان دارویی در اردبیل کارشناس رادیولوژی تكثير سلولي جايگزين مناسب استخوان آیین نامه تجهیزات و ملزومات پزشکی مسمومیت با گازهای سمی آزمایش‌های بیولوژی مولکولی ايمپلنت تخفیف دوره تکنسین داروخانه در تبریز انواع آب انبارها 22بهمن ماهیّت حقوقی قرارداد طراحی دستگاه پزشکی آموزشگاه icdl در تبریز آموزشگاه icdl در تبریز دوره های کمک های اولیه تجهیزات بیمارستانی آموزش تست های غیر مخرب به روش های چشمی VT در تبریز تفسیر هایدگر از معماری آلودگی نگهداري ﺗﻌﺮﻳﻒ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﺷﺒﺎﻧﻪ سی تی اسکن های نسل چهارم عیب یابی ای سی جی آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی انلود پروژه الکترونیک شعر و ادب فارسی تازه ها نور فلورسنت مدارک NDT استخدام دستیاری دندانپزشکی در تبریز آموزش تکنشسین داروخانه پرده فسفوری آزمایشات ژنی داروخانه،لیست داروخانه تبریز سنگ دوره نسخه خوانی پیشرفته در تبریز حفاظت کاتدیک آموزش تست های غیر مخرب بیوپرینترها فیلتر بالا گذر دوره تعمیرات تجهیزات بیمارستانی آنالیز ارتعاشات سلول

logo کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - گلایوبلاستوما

حامیان کنسرسیوم ایرکاس

  • IRSME
  • RKA
  • ACS
  • IUE
  • RFTC
  • BQC
  • DNW
  • ICS
  • TUV-EMB
  • QAL
  • Ino
  • Allaiance
  • Tckit

تبلیغات در ایرکاس

دسترسی به ژورنال مقالات

az3

تصاویر اینستاگرام ایرکاس