نام کاربری یا پست الکترونیکی
رمز عبور

دکتری ttedit کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - دکتری

داروسازی

رشته داروسازی بخشی از علوم پزشکی است که در رابطه با تولید و ساخت دارو، بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده و میزان تأثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحران‌های بیماری‌زا نقش ایفا می‌کند. به عبارت دیگر رشته داروسازی به شناخت ماده مؤثر، فرموله کردن این ماده (تبدیل ماده مؤثر به فرمی که قابل مصرف برای بیمار باشد مثل قرص، کپسول، شربت یا استفاده از روش‌های تزریقی) و بررسی اثرات دارو بر بدن بیمار می‌پردازد.
بسياري از مردم و از جمله تعداد قابل توجهي از داوطلبان آزمون سراسري شناخت صحيحي از رشته داروسازي ندارند. آنها نمي‌دانند که شغل فارغ‌التحصيل داروسازي، دارو فروشي نيست و حتي هدف اين رشته نيز فقط تربيت داروساز نمي‌باشد. چرا که داروسازي تنها يکي از تخصص‌هاي فارغ‌التحصيل اين رشته است.
داروسازي‌ تلفيقي‌ از علوم‌ پايه‌ و باليني‌ است‌ و به‌ همين‌ دليل‌ توانمندي‌ در دروس‌ فيزيک‌، شيمي‌ و زيست‌شناسي‌ براي‌ اين‌ رشته‌ ضروري‌ است.‌ بايد دانست که در علم‌ پزشکي‌ براي‌ مداواي‌ يک‌ بيمار، روش‌هاي‌ متعددي‌ از جمله‌ دارو درماني‌، جراحي‌ و روان‌ درماني‌ وجود دارد که‌ در اين‌ ميان‌ دارو درماني‌ به‌ عنوان‌ متداول‌ترين‌ شيوه‌ در تمام‌ دنيا شايع‌ است و رشته‌ داروسازي‌، رشته‌اي‌ است‌ که‌ در همين‌ زمينه‌ با بيماران‌ و مردم‌ مرتبط‌ مي‌گردد.

تفاوت های رشته داروسازی با پزشکی:
- دوره تحصیل برای رشته داروسازی حداقل 1 سال كمتر از پزشكی است ضمن اینكه شما میتونین بدون گذروندن دوره سربازی در امتحانات تخصص شركت كنید تخصصها شامل : داروسازی بالینی . داروسای هسته ای . فارماكوگنوزی . داروسازی صنعتی . آرایشی - بهداشتی . شیمی دارویی . فارماكولوژی . سم شناسی هستند.
- اعتبار و وجهه عمومی پزشك از داروساز بالاتر هست و هنوز خیلیها در این كشور نمی دونن كه داروسازی دكتری هست و نه لیسانس.
- در رشته پزشكی بعد از استجری دیگه كم كم باید كار عملی رو یاد بگیرید و بخشها رو تجربه كنید در حالی كه در داروسازی تقریبا همیشه باید سر كلاسهای دانشكده بنشینید.
- عموما دیده میشه که برای بیمار چندان تفاوتی نمی كنه كه دارو رو از كدوم داروخانه تحویل بگیره ولی انتخاب پزشك براش مهمتره . علت این مساله رو میشه در عدم درک جایگاه داروساز توسط بیماران و کم کاری داروسازان برای ایفای بهتر نقششون در نظام سلامت دید.
- درسهای داروسازی خیلی متنوع و بعضیهاش واقعا سخته. اما توی رشته پزشكی بارها و بارها مطالب به طرق مختلف تكرار میشن . شما در داروسازی با چیزهایی آشنا میشین كه شاید در عمرتون حتی یك بار هم نیاز به فكر كردن دروردشون پیدا نكنید.

مشکلات شغلی داروسازی در کشور:

مشکلات رشته داروسازی

در کنار همه جذابیتها و امتیازات، توسعه رشته داروسازی در چند سال اخیر همراه با برخی سیاستهای مسوولین بهداشت و درمان کشور، نگرانی هایی را برای گروهی از داروسازان ایجاد کرده که منجر به برخی اعتراضات و حتی نامه نگاری های تعدادی از آنان با مسوولین شده است.
از آنجا که این نگرانی ها بخشی از واقعیات بازار کار داروسازی (اعم از استخدام داروساز ، وضعیت شغلی داروساز ها و مشکلات اشتغال داروساز ) را به خصوص در آینده نشان می دهد، دانستن آنها به تصمیم گیری بهتر علاقه مندان رشته داروسازی و شغل داروساز کمک خواهد کرد.

متأسفانه وجود سیاستهای نادرست در کنار نگاه سطحی برخی مسوولین، نقش و جایگاه داروساز را با افول مواجه ساخته و این نقش را که در حقیقت ارائه خدمات و مراقبت های دارویی و ارتقاء سطح سلامت جامعه به واسطه بهره مندی از توان علمی آنان است، به یک تهیه کننده و فروشنده دارو تقلیل داده است.
با وجود حدود ۸۰ کارخانه داروسازی و رویه فعلی تولید و تحقیق و توسعه، ظرفیت شغلی قابل توجهی برای داروسازان در این بخش متصور نیست. البته تأسیس شرکتهای داروسازی جدید در وضعیت فعلی رقابت دارویی کشور موضوع متفاوتی است که با توجه به سرمایه مورد نیاز، امکان رقابت و… نیاز به بررسی بیشتر دارد.

دپارتمان های علمی

درباره کنسرسیوم

پنل آموزشی

آمار سایت

تعداد اعضای آنلاین : 0

تعداد کل اعضای کنسرسیوم : 1725

برای مشاهده اعضای آنلاین کلیک کنید

مراکز خدماتی و رفاهی طرف قرارداد

marakez

دوره تست های غیرمخرب و بازرسی جوش در تهران MMSB مقالات مهندسی پزشکی اتوکلاو پای مصنوعی محلـول هـای PVC خزینه افتتاح مدیریت مالی تستهای موید رشد تخفیف دوره های نسخه پیچی آموزش ارز دیجیتال در تبریز دوره ایمنی و بهداشت صنعتی (HSE) در شهرکرد استخدام دستیاری دندانپزشک در کرمان دوره ایمنی و بهداشت صنعتی (HSE) در اهر اکسیژن ساز خانگی pipng دوره تست های غیرمخرب و بازرسی جوش در یزد گرایش بیوالکتریک در رشته مهندسی پزشکی آموزشت تعمیرات تجهیزات پزشکی چدن خاکستری آموزش دستیار دندانپزشک در اهواز اکسیژن ساز دکتر علیزاده بیمارستان بیوفیدبک چیست؟ نسخه پیچ،نسخه پیچی دوره ایمنی و بهداشت صنعتی (HSE) در نیشابور ‌روتور با زاویه ثابت 12 فروردین اشعه ایکس ملورین اپتیک، سیستم های جدید اشنایی با تصویر بردارى زیستى به کمک نانوذرات استخدام دستیار دندانپزشکی در اهواز حرارت بدن بیماری مننژیت پالایشگاه فیلم های آموزشی طب سنتی بازار کار کمک پرستار تولید کننده یوک آموزشگاه icdl در تبریز اموزش دستیار دندانپزشکی در اصفهان دوره گیاهان دارویی در اهواز آشنایی با الکترونیک مقدماتی در مشهد شهادت مطهری دوره آموزشی تعمیر تجهیزات پزشکی سلامتی پمپ سرم JSB 1200 CRISRP مدلسازی سه بعدی آموزش دستیار دندانپزشکی در اصفهان آنالیز جوش وزن مخصوص دوربین سیم بکسل گواهینامه (hse) آموزش تخصصی نسخه خوانی فیلتر پیوند اعضا

logo کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - دکتری

حامیان کنسرسیوم ایرکاس

  • IRSME
  • RKA
  • ACS
  • IUE
  • RFTC
  • BQC
  • DNW
  • ICS
  • TUV-EMB
  • QAL
  • Ino
  • Allaiance
  • Tckit

تبلیغات در ایرکاس

دسترسی به ژورنال مقالات

az3

تصاویر اینستاگرام ایرکاس