نام کاربری یا پست الکترونیکی
رمز عبور

طراحی و ساخت الکترومایوگرافی ttedit کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - طراحی و ساخت الکترومایوگرافی

ساخت دستگاه نوار عضله بی‌سیم توسط مهندسان پزشکی کشور

 

دستگاه الکترومایوگرافی بی‌سیم توسط محققان مرکز تحقیقات مهندسی پزشکی و بیولوژی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی ساخته شد. الکترومایوگرافی (EMG) تکنیکی برای ثبت فعالیت‌های الکتریکی عضلات بدن در مواقع فعالیت و انقباضات ماهیچه‌ها بوده و به نوعی همان اصطلاح کلینیکی نوار عضله است. الکترومایوگرافی به دو روش غیرتهاجمی مانند نصب الکترود سطحی بر روی بدن و یا روشی تهاجمی با وارد کردن الکترود سوزنی به بافت مورد نظر صورت می‌گیرد. از آنجایی که ثبت سیگنال EMG سطحی به صورت غیرتهاجمی ریسک کمتری برای فرد مورد آزمایش یا بیمار دارد، در نتیجه روش اندازه‌گیری نسبتاً متداول‌تری است.

دکتر مجید پولادیان، رئیس مرکز تحقیقات مهندسی پزشکی و بیولوژی واحد علوم و تحقیقات که یکی از مجریان طراحی و ساخت دستگاه الکترومایوگرافی بی‌سیم است، گفت: با توجه به محدودیت‌های دستگاه‌های الکترومایوگرافی (EMG) موجود و از سوی دیگر احساس نیاز به آن در ایران و قیمت بالای انواع خارجی آن، با همکاری دکتر بابک رضایی افشار از پژوهشگران واحد علوم و تحقیقات، برای طراحی و ساخت این دستگاه بصورت بی‌سیم اقدام شد. در طراحی و ساخت این دستگاه حداکثر دقت صورت گرفته است؛ به نحوی که مشکلات و محدودیت‌های نمونه‌های خارجی نظیر تأثیرپذیری از نویزهای محیط، محدودیت در حرکت و ... در آن برطرف شده است.

دکتر بابک رضایی افشار، دیگر مجری طراحی و ساخت این دستگاه گفت: از جمله مزایای این دستگاه می‌توان به دانش بومی، انعطاف‌پذیری در سخت‌افزار و نرم‌افزار این دستگاه بر اساس نیاز مشتری، عدم اجبار به استفاده از ژل و الکترودهای Ag-AgCl، ارزان بودن، قابلیت تنظیم محل ثبت روز عضله، دقت بالا، عدم تأثیرپذیری از نویزهای محیط و کوچک بودن آن اشاره کرد. این دستگاه قابلیت استفاده برای آنالیز حرکات عضلات را در حالت حرکت شدید و ناگهانی نیز دارد و کاربر می‌تواند همراه با فعالیت روزانه، در صورت نیاز به آنالیز مداوم بدون مشکلی از آن استفاده کند.

به گفته محققان واحد علوم و تحقیقات، این دستگاه نه تنها محدودیت‌های مشابه خارجی را ندارد، بلکه بدون استفاده از الکترودهای معمول و گران‌قیمت، قابلیت ثبت و ارسال همزمان اطلاعات فعالیت ماهیچه‌های درگیر را به صورت بی‌سیم و بدون نیاز به سایش پوست، استعمال ژل و حتی نصب الکترود و صرفاً توسط پایه الکترود (سوکت دکمه‌ای) دارد. مشکل دیگر متداول در ارسال بی‌سیم الکترومایوگرافی، آرتیفکت حرکتی ناشی از جابجایی سیم‌ها و الکترود روی بدن فرد در حال حرکت است. این مشکل در این سیستم بومی مشاهده نمی‌شود. از آنجایی که برد این دستگاه کوچک و سبک، حدود صد متر بوده و به صورت نواری کش‌مانند به دور عضله بسته می‌شود، سهولت الکترومایوگرافی را فراهم کرده و خطاهای رایج در نوع ثابت آن را ندارد.

این دستگاه در زمینه‌های مختلفی نظیر تحقیقات مهندسی پزشکی، ارتوپدی، تربیت بدنی، طب ورزش، مهندسی ورزش و پزشکی عصب-عضله کاربردهای گوناگونی دارد. دکتر پولادیان افزود: ایجاد شرکت دانش‌بنیان و تولید انبوه این دستگاه با توجه به نیاز کشور از جمله اهدافی است که با حمایت دانشگاه در مرکز تحقیقات مهندسی پزشکی و بیولوژی به دنبال تحقق آن هستیم. در صورت تولید انبوه، این دستگاه قیمتی حدود یک سوم نمونه‌های خارجی را با کارایی بیشتر خواهد داشت.

مرکز تحقیقات مهندسی پزشکی و بیولوژی

دپارتمان های علمی

درباره کنسرسیوم

پنل آموزشی

آمار سایت

تعداد اعضای آنلاین : 0

تعداد کل اعضای کنسرسیوم : 1737

برای مشاهده اعضای آنلاین کلیک کنید

مراکز خدماتی و رفاهی طرف قرارداد

marakez

کلاس آنلاین آشنایی با داروها دستیار دندانپزشک در قم امکانات انواع آب انبارها 22بهمن1357 شرکت‌هاي مخابراتي کالیبراسیون تجهیزات راكفلر فرسودگی معامله خوب ECG شیلر اسپری بازرسی آموزش امبولانس در تبریز اموزشگاه فنی آزاد تست‌های آزمایشگاهی دوره تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی در تبریز لیزر چیست؟ متن ادبی فطر رحم جایگزین، والدین حکمی، تعهّدات، قرارداد، مادر جانشین روز درخت عفونت ارزیابی نتایج آزمون سی‌تی اسکن فهرست تجهیزاتی شناسايي گیاهان دارويي با توجه به مزاج دوره های ارز دیجیتال آیین نامه واردات و صادرات تجهیزات پزشکی تخفیف روز مهندس تعمیرات و عیب یابی تجهیزات پزشکی عیب یابی Deionizer آموزش نسخه خوانی ثامن الحجج ستکهلم دانلود رایگان سوالات پیام نور فنی مهندسی کلاس تست های غیرمخرب و بازرسی جوش در تبریز تمدن ضعف شخصیتی آسماني هزینه تست استخدام دستیار دندانپزشک در مشهد سبزیجات ضرورت و طرفین قرارداد رحم جایگزین آموزش دستیاری دندانپزشکی ماده حاجب تربیت و آموزش مدیران اجرایی الکترو شوک ODAM BRUKER آناليز تصوير کلاس آموزش کامپیوتر در تبریز اولین ردیاب رادیواكتیو دیجیتال dental راحتی فيلتر هموار ساز دوره تعمیر تجهیزات پزشکی در اردبیل روش اسپیرال مادر جانشین تولید ماشین بیهوشی در ایران شبیه ساز دندان پزشکی تست CIPS

logo کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - طراحی و ساخت الکترومایوگرافی

حامیان کنسرسیوم ایرکاس

  • IRSME
  • RKA
  • ACS
  • IUE
  • RFTC
  • BQC
  • DNW
  • ICS
  • TUV-EMB
  • QAL
  • Ino
  • Allaiance
  • Tckit

تبلیغات در ایرکاس

دسترسی به ژورنال مقالات

az3

تصاویر اینستاگرام ایرکاس