نام کاربری یا پست الکترونیکی
رمز عبور

Deionizer

امروزه با پیچیده تر شدن سیستم های تحقیقاتی و روتین و اختصاصی شدن هرچه بیشتر کاربردهای متنوع آنها در مراکز تحقیقاتی ، آزمایشگاه های کنترل کیفی ، کارخانجات داروسازی و کلینیکال ، نیاز این مراکز به آب فوق خالص (Ultra Pure) به میزان قابل توجهی نسبت به گذشته افزایش یافته است. آب فوق خالص بر اساس تعریف کلی به آبی اطلاق می شود که عاری از هرگونه ناخالصی اعم از یون ها و ذرات معلق باشد و به لحاظ علمی و فنی و بر اساس استانداردهای معتبر SSASTM. USP. NCCL آمریکا به عنوان Type I Water شناخته می شود که اصطلاحاً به آن Reagent Grade همه گفته می شود و دارای پارامترهای کمی و کیفی (فیزیکی و شیمیایی) به شرح زیر است:

- مقاومت الکتریکی (RESISTIVITY) برابر است با 18/2CM.MΩ در دمای 25C
- هدایت الکتریکی (CONDUCTIVITY) برابر است با 0/054CM/SM
- مقدار کربن ارگانیک محلول (TOC) کوچکتر یا مساوی است با 10-5 PPB
- ذرات معلق جامد (PARTICULATES) کوچکتر است از 1 p/ml
- مقدار آنزیم ها (NUCLEASE) کوچکتر است از 0/001 ng/ml
- بار میکروبی (BACTERIA) کوچکتر است از 1 CFU/ml
- مقدار سموم (ENDO TOXINS) کوچکتر است از 0/01 EU/ml

که سه پارامتر آخر جهت کاربردهای خاص در آزمایشگاه های IVF و مراکز تحقیقات سلولی-مولکولی مورد توجه است.

wSggSTmEAv

دیونایزر (Deionizer)

طراحی خاص سیستم های جدید و پیشرفته امروزی از جمله HPLC، SPECTROPHOTOMETER, GC، LC/MS، ICP/MS و AAS در مراکز تحقیق و توسعه (R&D) ، سم شناسی ، آزمایشگاه های کنترل کیفی (QA/QC) غذا و دارو ، استاندارد ، پتروشیمی ها ، صنایع داروسازی ، اتوآنالایزرهای بیوشیمی در آزمایشگاه های تشخیص طبی ، سیستم های میکرو الکتروفورز ، Blotting ، PCR ، کشت سلولی در مراکز IVF و تحقیقات سلولی–مولکولی و بالاخره در آزمایشگاه های صنایع الکترونیک (ساخت نانوذرات ، مدارات الکتریکی ، ابررساناها) هوا فضا و اپتیک به نحوی است که در تمامی مراحل از آماده سازی نمونه (Sample preparations) تا بکارگیری ، استفاده از دستگاه ها و همچنین در پروسه تولید نیاز به آب ، حلال ، بافر ریجنت (Reagent) با درصد خلوص خیلی بالاست که تقریباً همگی می بایست مطابق با استانداردهای تولید (CGMP, GLP) و روش کار (SOP) از آب فوق خالص (Type I) عاری از یون تهیه و مصرف شوند.
علاوه بر آن ، کاربرد صحیح و استاندارد این سیستم ها چه به لحاظ تکرارپذیری ، صحت و دقت و چه به لحاظ سرویس ، نگهداری و کالیبراسیون دوره ای و حتی تضمین کیفیت محصولات تولیدی در گرو استفاده مداوم از آب فوق خالص (Deionized) مطابق با دستورالعمل های کمپانی سازنده و رعایت کامل و دقیق استانداردهای مربوطه است.

Millipore Deionizer

Millipore Deionizer

مکانیسم خالص سازی آب (Deionization) کم و بیش از یک قاعده کلی پیروی می کند که شامل استفاده از 5 تکنولوژی به شرح زیر است:
- عبور آب توسط یک پمپ برقی (جهت ایجاد فشار مثبت) از کارتریج RO که در این مرحله با مکانیسم (Reverse Osmosis) حدود 99% ذرات ارگانیک میکروبی و 95% یون ها از آب جدا می شوند.
- در ادامه مسیر آب وارد کارتریج با رزین کربن فعال شده (Activated Carbon) و سپس تعویض یونی (Ion-Exchange) می شود تا 5% باقیمانده یون ها (کاتیون ، آنیون) آلکالوئیدها و ذرات جامد معلق حذف شود.
- پس از این مرحله آب در معرض تابش مستقیم اشعه ماوراء بنفش (UV) با طول موج 185-254 nm قرار می گیرد تا طی فرآیند (Photo- Oxidation) ضمن استریلیزاسیون و میکروب زدایی شاخص TOC آن به ppb 5-10 برسد.
- در آخرین مرحله آب در محل استفاده (Point of use) در حین خروج از دستگاه از یک فیلتر غشایی UF (به آن Endpolisher هم گفته می شود) با قطر منافذ Pore size) 0/22 um) عبور می کند تا طی  فرآیند Ultrafiltration و Microfiltration عاری از هر گونه میکروب ، آنزیم و ذرات باردار شده و آماده مصرف نهائی شود.
- شایان ذکر است که آب فوق خالص (Deionized water) به علت خلوص فوق العاده بالا (99/99%) اصطلاحاً به آب گرسنه (Hungry) معروف است. در صورت عدم استفاده فوری و همزمان با خروج از دستگاه سریعاً Co2 و میکروارگانیسم های موجود در هوا را جذب کرده و ضمن تغییر پارامترهای کمی و کیفی (مقاومت الکتریکی R ، TOC ، بار میکروبی و غیره) خلوص خود را به سرعت از دست داده و مطابق با استانداردهای ASTM ، USP و غیره دیگر فاقد کیفیت آب فوق خالص (Type I) است و در واقع به آب Type III یا (Laboratory Grade) تبدیل می شود که جهت مصارف عمومی آزمایشگاهی مانند شستشوی ظروف و وسایل آزمایشگاه  مناسب بوده و به هیچ وجه جهت انجام آزمایش های Critical و حساس قابل استفاده نیست. لذا اکیداً توصیه می شود که  آب فوق خالص به صورت تازه (By Demand) و بلافاصله بعد از خروج از دستگاه مصرف شده و حتی المقدور از نگهداری و ذخیره سازی آن خودداری شود.

 

جهت ثبت نام در دوره های تعمیر تجهیزات پزشکی وارد لینک زیر شوید:

 

دپارتمان های علمی

درباره کنسرسیوم

پنل آموزشی

آمار سایت

تعداد اعضای آنلاین : 0

تعداد کل اعضای کنسرسیوم : 1728

برای مشاهده اعضای آنلاین کلیک کنید

مراکز خدماتی و رفاهی طرف قرارداد

marakez

شمارش کامل خون متحد ژنتیک طبقه بندي اشيا آموزش تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی در اهواز دندانپزشکي طب الکترود های تحریکی دانلود مقاله MJ اطلاعات شخصی اشنایی با تصویر بردارى زیستى به کمک نانوذرات آشنایی با اصول منشی گری تعداد گلبول های قرمز و گلبول های سفید خشک کردن و انبار کردن گیاهان دارویی آستنیت آشنایی با اصول روش های بازرسی جوش در تهران بزرگترین پایگاه آموزشی واطلاعاتی مهندسی پزشکی یووی لایت ساخت دستگاه های پزشکی کمبود قطعات قصاص سلول های قلبی اتوکلاو هسته ای در ایران مایعات بدن رمضان یوک مغناطیسی کارشناسان رسمی قوه قضائیه آموزش تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی در قم نحوه خواندن نسخه چراغ بازرسی تنظیم و ابلاغ قیمت تجهیزات وملزومات پزشکی ماهیّت حقوقی قرارداد کلاس نسخه خوانی در تهران آموزش پانسمان دستیار دندانپزشکی در رشت سلول های بنیادی فرصت های شغلی QA برگزار کننده دوره های آموزشی بازرسی لوله مدفون تداخلات دارویی AB رادیوایزوتوپ ساخت تجهیزات بازرسی نکات کاربری دستگاه‌ فلوروسکوپ حمل جنین بازرسی مخازن تحت فشار استریلیزاسیون تجهیزات دندانپزشکی تایید صلاحیت جوشکار بخش هفتم آیین نامه تجهیزات پزشکی دوره تست های غیرمخرب و بازرسی جوش در سنندج تعداد گلبول های قرمز آنتی بادی سیستم کامپیوتری نقاط دسترسی و کنترل کننده (Access Point) آموزش تعمیر تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی در تبریز تعمیرات نوار قلب آموزش تعمیر و نگهداری تجهیزات دندانپزشکی پزشکی

logo دستگاه توليد آب فوق خالص (Deionizer)

حامیان کنسرسیوم ایرکاس

  • IRSME
  • RKA
  • ACS
  • IUE
  • RFTC
  • BQC
  • DNW
  • ICS
  • TUV-EMB
  • QAL
  • Ino
  • Allaiance
  • Tckit

تبلیغات در ایرکاس

دسترسی به ژورنال مقالات

az3

تصاویر اینستاگرام ایرکاس