نام کاربری یا پست الکترونیکی
رمز عبور

تومورهای گلایوبلاستومایی تهاجمی ttedit کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - تومورهای گلایوبلاستومایی تهاجمی

تولید ارگانوئید گلایوبلاستوما به کمک فناوریCRISRP

تولید ارگانوئید گلایوبلاستوما به کمک فناوریCRISRP


گلایوبلاستومای چندشکلی یک سرطان مغزی بسیار کشنده است که به میزان بسیار زیادی برای محققان ناشناخته باقی مانده است. از آن جایی که مطالعه نحوه عملکرد این تومورهای مغزی در محیط طبیعی شان در مغز یا در مدل های جانوری ممکن نیست، نیاز شدیدی به ایجاد مدل هایی است که بتوانند این سرطان را تقلید کنند. در مطالعه ای جدید محققین در موسسه Salk گام مهمی را به سمت ایجاد مدل های مناسب گلایوبلاستوما برداشته اند. با ویرایش دو ژن در تعداد اندکی از سلول های ارگانوئیدهای مغزی، محققین تومورهای گلایوبلاستومایی تهاجمی را تولید کرده اند. این مدل جدید می تواند برای مطالعه پیشرفت تومور، بررسی داروهای جدید و حتی استفاده از درمان های فردمحور برای بیماران مورد استفاده قرار گیرد.

یکی از چالش های موجود در مطالعات گلایوبلاستوما این است که داروهایی که اغلب در مدل های جانوری جواب می دهند در کارآزمایی های بالینی برای بیماران انسانی موثر نیستند. محققین در تلاش برای حل این مشکل سعی کردند از زنوگرافت ها استفاده کنند و بافت های توموری انسانی را به مدل های جانوری پیوند کنند اما این رویکرد نیز به دلیل این که این تومورها با گذشت زمان با محیط جانوری پیرامون شان وفق می یابند، موفق نیست. برای حل این مشکل، محققین روی به استفاده از ارگانوئیدهای مغزی انسانی مشتق از سلول های بنیادی آورده اند. با استفاده از تکنولوژیCRISRP/Cas9 آن ها دو ژن بسیار مرتبط با گلایوبلاستوما یعنی p53 و HRas را در تعداد اندکی از سلول های ارگانوئیدها دستکاری کردند. ژن HRas یک انکوژن است که منجر به افزایش رشد سلولی می شود و این در حالی است که p53 یک سرکوب کننده توموری است. این دو ژن نقش گاز و ترمز را برای این سرطان بازی می کنند. این ارگانوئیدها به صورت ساختارهای شبه توموری در آمدند، رشد تهاجمی داشتند و بیومارکرهای مرتبط با گلایوبلاستوما را نیز نشان دادند.

این رویکرد مزیت های متعددی داشت: ویرایش p53 و HRas در تعداد اندکی از سلول ها نحوه تکوین گلیوبلاستوما را بهتر تقلید کرد. ردیابی سلول ها با مارکر فلورسنس tdTomato متصل به HRas اجازه ردیابی پیشرفت تومور را به محققین داد. زمانی که این تومورهای ارگانوئیدی به مغز موش ها پیوند شد، آن ها به سرعت رشد کرده و تومورهای واقعی را شبیه سازی کردند. با واقعی تر بودن این ارگانوئیدها، می توان با اطمینان بیشتری داروهای طراحی شده برای گلیوبلاستوما را مورد آزمایش قرار داد.

دپارتمان های علمی

درباره کنسرسیوم

پنل آموزشی

آمار سایت

تعداد اعضای آنلاین : 0

تعداد کل اعضای کنسرسیوم : 1751

برای مشاهده اعضای آنلاین کلیک کنید

مراکز خدماتی و رفاهی طرف قرارداد

marakez

لبنیات ;کنسرسیوم ایرکاس کویل بازرسی هسته ای در ایران ساخت دستگاه شبیه ساز درباره درمان استروئیدی ریه نوزادان ﺑﺮﺧﻮرد ﺑﺎ رﻓﺘﺎرﻫﺎي ﺿﺪ اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ و ﻣﻮاد ﻣﺨﺪر پردازش تصویر چیست؟ دوره های icdl تبریز کاربرد های گوناگون لیزر در دندانپزشکی پاسدار آموزش نرم افزار داروخانه در تبریز استریل تجهیزات دندانپزشکی سازه فلزی صنعت تکنیک های مــــراکز بهداشتی استخدام دستیار دندانپزشکی در شیراز تصاوير ديجيتال سه بعدی حساسیت شیر های صنعتی خشک کردن و انبار کردن گیاهان دارویی انواع آب انبارها عملکرد شبیه ساز ECG روز مهندس اموزش دستیار دندانپزشک در مشهد باتری پمپ سرنگ ecg کارآموزش نسخه پیچی هلال ماه پرهیزگارترین فانوک بازرسی NDT عکس ام آر آی دوره آموزشی پایپینگ در زنجان بازرسی میل موج گیر فشار سنج های عقربه ای معبد 22مهر ستکهلم بهمن 57 آموزش تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی، تست­های غیر مخرب مراحل اجرای تنظیمات فتومتر گراديان مورفولوجيكال اموزش فنی حرفه ای فهرست تجهیزاتی کنسرسیوم ایرکاس ذهن درمانی مغناطیسی ترمینولوژی حقوقی، دوره نسخه پیچی بهداشت دهان و دندان آموزش تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی در اراک آنیلینگ کمیسیون قیمت گذاری اولین مظلوم عالم مدیریت تولید و سیستم‌های تولید و پروژه (Operation)۴ – اشعه x

logo کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - تومورهای گلایوبلاستومایی تهاجمی

حامیان کنسرسیوم ایرکاس

  • IRSME
  • RKA
  • ACS
  • IUE
  • RFTC
  • BQC
  • DNW
  • ICS
  • TUV-EMB
  • QAL
  • Ino
  • Allaiance
  • Tckit

تبلیغات در ایرکاس

دسترسی به ژورنال مقالات

az3

تصاویر اینستاگرام ایرکاس