نام کاربری یا پست الکترونیکی
رمز عبور

آموزش تعمیر تجهیزات بیمارستانی ttedit کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - آموزش تعمیر تجهیزات بیمارستانی

الکتروشوک زول

یکی از تجهیزات پزکاربرد بیمارستانی دستگاه الکتروشوک یا دی سی شوک و یا دفیبریلاتور می باشد. این دستگاه در احیای بیماران ایست قلب و نارسایی های قلبی به کار می رود.شایع‌ترین‌ علت‌ ایست‌ قلبی‌، یک‌ ریتم‌ غیرطبیعی‌ قلب‌ است‌ که‌ فیبریلاسیون‌ بطنی‌ نامیده‌ می‌شود. این‌ ریتم‌ غیرطبیعی‌ زمانی‌ اتفاقی‌ می‌افتد که‌ اکسیژن‌رسانی‌ به‌ قلب‌ ناکافی‌ باشد یا در نتیجه‌ حمله‌ قلبی‌، قلب‌ آسیب‌ ببیند. برای‌ تصحیح‌ ریتم‌ قلبی‌ می‌توان‌ از دستگاهی‌ به‌ نام‌ دفیبریلاتور خارجی‌ خودکار (دفیبریلاتور) استفاده‌ نمود.دفیبریلاتور دستگاهی است که شوک الکتریکی را به عضله قلبی که تحت یک آریتمی (ریتم غیر نرمال) کشنده است می رساند.

دوره آموزش تخصصی تعمیرات الکتروشوک

دوره آموزش تخصصی تعمیرات الکتروشوک

دوره آموزش تخصصی تعمیرات الکتروشوک

دوره آموزش تخصصی تعمیرات الکتروشوک

هم زمان با هر ضربان قلب که منجر به پر و خالی شدن قلب و گردش خون می شود، یک الگوی منظم و هماهنگ الکتریکی در قلب و در سلول های ماهیچه قلب اتفاق می افتد. هنگامی که به هر دلیلی این الگوی الکتریکی بر اساس ناهماهنگی(فیبریلاسیون) تغییر می کند، انقباض ماهیچه های قلب نامتعادل شده و خون پمپ نمی شود(دوره تعمیر تجهیزات پزشکی در تبریز).

این عمل موجب کاهش فشار خون، کمبود اکسیژن، آسیب ماهیچه قلبی و مرگ نابهنگام می شود. در چنین شرایطی لازم است ضربان قلب به صورت مصنوعی ایجاد شود و عملکرد قلب به حالت نرمال برگردد. به این منظور از دستگاه الکتروشوک یا دفیبریلاتور استفاده می شود.

این دستگاه در بخش های مختلف مراکز درمانی به خصوص بخش اورژانس و مراقبت های ویژه استفاده می شود. علاوه بر این از مدل پرتابل آن در آمبولانس و در حین رساندن بیمار به مراکز درمانی کمک گرفته می شود.از آن جای که دستگاه دفیبریلاتور در مواقع بسیار حساس در تماس نزدیک بیمار است، از لحاظ صحت عملکرد دارای اهمیت ویژه ای است به طوری که خطا یا نقص عملکرد آن به مرگ بیمار منجر می شود.

 0 تا 100 دروه تعمیر الکتروشوک 

از الکترو شوک برای بیمارانی استفاده می کنند که قادر به تحمل مصرف دارو نیستند و همچنین کاربرد دیگر آن برای افراد سالخورده ای است که به دلیل مشکلات جسمی نمی توانند از داروهای جدید استفاده کنند می باشد . درنتیجه دستگاه های الکتروشوک انرژی الکتریکی را از طریق الکترود ها در فاصله ی چند هزارم ثانیه با ولتاژ بالا تخلیه می کنند و موجب دپولاریزاسیون سلول های قلبی می شوند .

نکته ی مهمی که برای شما بسیار نکته ی مهمی می باشد این است که در صورت خرابی و یا ایجاد نقص در دستگاه الکتروشوک نگران هزینه ی بالا آن نباشید زیرا آموزشگاه آپادانا در تبریز با ارائه ی آموزش های جامع و کاربردی ویژه بازار کار در طی دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی، صفر تا صد تعمیرات تجهیزات پزشکی را برای علاقمندان به این هوزه در کارگاه های مجهز آموزش می دهد.

مشکلات رایج الکتروشوک ها

دستگاه الکتروشوک یکی از ضروری ترین و پرکاربردترین دستگاه ها در مراکز درمانی و بیمارستان ها به شمار می آید که اگر با مواردی از قبیل مشکل:

تعمیر دستگاه الکتروشوک در باطری و عدم ذخیره مناسب انرژی الکتریکی

تعمیر دستگاه الکتروشوک سوختن خازن ها و قطعات الکترونیکی روی برد دستگاه

تعمیر دستگاه الکتروشوک مشکل در سیستم شارژ و دشارژ دستگاه

تعمیر دستگاه الکتروشوک قطعی سیم ها و اتصالات داخلی دستگاه

تعمیر دستگاه الکتروشوک بروز مشکل در نمایشگر دستگاه

تعمیر دستگاه الکتروشوک فرسوده شدن ولوم ها و دکمه های دستگاه

تعمیر دستگاه الکتروشوک فرسوده شدن و جرم گرفتگی الکترودها

دوره آموزش تعمیرات تجهیزات پزشکی در تبریز

برگزاری دوره آموزش تعمیر تجهیزات پزشکی در کارگاههای مجهز آپادانا زیر نظر تعمیرکار بردهای پزشکی مقدور میباشد. علاقمندان و کارشناسان مهندسی پزشکی و دانشجویان میتوانند با شرکت در دوره آموزش تعمیر لوازم پزشکی بازار کار و کسب خوبی بدست آورند.آموزش تعمیر تجهیزات پزشکی در تبریز شامل دو بخش تعمیر مکانیک دستگاه و بردهای پزشکی و آزمایشگاهی است. بیشترین تاکید در آموزش تعمیر لوازم پزشکی تعمیرات برد دستگاههای پزشکی میباشد.

یکی از پر مصرف ترین تجهیزات پزشکی فشارسنج ها می باشند. کاربرد معمول آن تشخیص فشار خون است. به طور کلی سه نوع فشار سنج داریم. شما در این مطلب نحوه تست، عیب یابی ، تعمیر و کالیبراسیون انواع فشار سنج ها را به طور کامل آموزش می بینیدبیشتر فشارسنج های پزشکی یک ثابت زمانی دارند که به انـدازه کـافی طولانی است. حساسیت، خطی، و هـیستـرزیـس پـارامتـرهـایـی هستنـد کـه در کـالیبـره کـردن بـایـد مـورد تـوجـه بـاشـنـد. در ایـن مـبدل ها سـنـســور تـحــت یـک آزمـایـش در مـقـابـل نـیـروی اسـتــانــدارد NIST کــالـیـبــره مــی شــود. یــک فـشـار هیدرولیک برای ایجاد نیرو برای کالیبراسیون به کار می رود.

تعمیر عیب یابی و کالیبراسیون فشارسنج

به منظور کالیبراسیون فشارسنج ها و بیان دقیق خـروجـی آن هـا بـا واحدهای استاندارد فشار، از روش های مختلف کالیبراسیون استفاده می شود. یکی از این روش ها استفاده از سامانه کالیبراسیون مـقـایـسـه ای اسـت. در ایـن روش بـا ایجاد شرایط مساوی برای فشارسنج تحت بررسی و فشارسنج مــرجــع و بــا مـقــایـســه خــروجــی آن هـا عـمـلـیـات کالیبراسیون انجام می شود(آموزش تعمیر تجهیزات پزشکی در تبریز).
بـه طـور معمـول از فشـارسنـج هـای اولیـه و بـا صـحـت بـالابـه عـنـوان فـشـارسـنـج مـرجع استفاده مـی‌شـونـد. بـرای ایـن منظور و برای پوشش کلیه گستره‌های خلا مورد استفاده در سامانه واسنجی موجود از فشارسنج های پیزو خازنی و کاتد گرم استفاده می شود.فشارسج با توجه به کاربرد وسیعی که در مراکز درمـــانـــی و تـشـخـیـصـــی دارد، عـمــومــا بــه لـحــاظ کالیبراسیون دچار مشکل می شود.

1فشارسنج

بــه طـو کلـی و جـدای از نـوع سیستـم سنجـش فشاری که در آن به کار رفته است، از سه قسمت تشکیل شده است :
۱- کاف که شامل یک روکش پارچه ای و یک تیوب جهت ایجاد فشار مناسب برای بسته شدن شریان است.
۲- پـمـپـی جـهـت ایـجـاد فشار مثبت مناسب در کاف
۳- سیستمی جهت سنجش و نمایش فشار خون بیمار
کاف فشارسنج ها در دو نوع کلی برای سنجش فشار خون نوزادان و بزرگسالان طراحی و عرضه می شود.
بـه لحـاظ نـوع سیستم سنجش و نمایش فشار خون سه نوع مختلف در بازار موجود است.

فشارسنج های جیوه ای : در این فشارسنج ها یـک مـانـو متر جیوه ای برای سنجش فشار خون بیمار به کار رفته است و به لحاظ دقت در سنجش، دقیق ترین نتایج را ارائه می دهد.

3فشارسنج

فشـارسنـج هـای عقـربه ای: معمول ترین و پر‌مصرف ترین نوع موجود در مراکز درمانی است و در صورتی که به طور منظم کالیبره و تنظیم شود ، از دقت نسبی خوبی نیز برخوردار است.

فشارسنج های دیجیتال: این فشارسنج ها از یـک سیستـم دیجیتـال جهـت سنجش فشار خون بیمار بهره می برند و در دو نوع زر به بازار عرضه شـده اسـت. در نـوع اول تنهـا نمـایشگر و سیستم سنجش فشار دیجیتال بوده و باقی سیستم منوال ( دستی ) است. در نوع دوم کلیه اعمال مربوط به سنجش فشار اعم از پمپ هوا و پر و خالی کردن هـوای داخـل کاف و نیز اندازه گیری فشار خون بیمار به طور کاملا اتوماتیک انجام می شود. در هر دو نوع مقداری حافظه جهت ذخیره نتایج حاصل از سنجش فشار خون بیمار پیش بینی شده استفشار سنج 4

آموزش استفاده بهینه از فشارسنج:

۱- بــه هـنـگــام عــدم استفـاده از فشـارسنـج هـای جیوه‌ای حتما شیر مربوط به جیوه آن را ببندید.

۲-از ضــــربــــه زدن بــــه مــــانـــومــتـــرهـــای انـــواع فشارسنج ها خودداری کنید.

۳-در صــورتــی کــه مــی خــواهـیــد بـرای مـدت طولانی از فشارسنج جیوه ای استفاده نکنید وآن را کـنـار بگذارید، حتما باطری آن را از داخلش در بـیـاورید. درضمن در این نوع فشارسنج حتما از باطری های مرغوب و تازه استفاده کنید.

برای اینکه یک وسیله را کالیبره و یا تنظیم نماییم ، نیاز به یک استاندارد و یا یک درجه بندی پایه برای سنجش کمیت مورد نظر داریم . در مورد فشارسنج عقربه ای بهترین وسیله یک فشارسنج جیوه ای است که سطح جیوه آن در حالت بدون باد شدگی در مقابل عدد صفر باشد .

روش کالیبراسیون به وسیله فشارسنج جیوه ای:

روش کار بسیار ساده ولی کار آمد است . کافی است که شما فشارسنج جیوه ای را تا حد مناسبی مثلا ۲۰۰ میلیمتر جیوه باد کنید . آنگاه پوار هوای آن را با احتیاط باز نموده و به جای آن مانومتر عقربه ای مورد نظر را متصل کنید به نحوی که هوای داخل کاف خارج نشود . درجه ای که هر دو فشارسنج نمایش می دهند باید یکی باشد.

عیب یابی و رفع عیب فشارسنج:

بیشترین ایراداتی که در دستگاه های فشار سنج بوجود می آید مربوط به گیج فشار دستگاه می باشد که معمولا قابلیت تعمیر را نیز دارد.بخش های دیگر دستگاه در صورت خرابی می بایست تعویض شوند.عمده خرابی های دستگاه فشار سنج را می توان در موارد ذیل مشاهده کرد    :

    ۱    - فرسودگی شلنگ های رابط و کاف و پوآر

نحوه تعمیر:تعویض هرکدام از موارد که دارای نشتی هوا می باشد    .

    ۲    - خرابی شیر کنترل دار و سوپاپ ها

نحوه تعمیر: شیر مخزن جیوه اگر خراب بود. باید مخزن تعویض شود و اگر از نوعی بود که شیر مخزن باز می شود فقط شیر را تعویض کنید    .

    ۳    - خرابی پمپ هوا

نحوه تعمیر:تعویض پمپ

    ۴    -خرابی شیر تخلیه: اگر پس از فشردن هوا داخل فشارسنج قبل از باز کردن شیر فشار پوآر نشتی داشت عیب به خرابی واشر پیچ شیر یا به سوپاپ انتهای شیر مربوط می شود    .

نحوه تعمیر:که اگر واشر پیچ بود تعویض و اگر سوپاپ شیر بود. فقط کافی است سوپاپ لاستیکی ورودی محل اتصال پوآر به شیر را خارج کرده و شکاف قسمت انتهای آن را تمیز کنید. در  شکل زیر دو نمونه مختلف از این سوپاپ ها آورده شده است که برای واضح بودن شیار سوپاپ با کمی تغییر شکل در سوپاپ می توان آنرا پیدا نمود.

فشارررررسنج

       

ففشارسنج

تعمير سوپاپ انتهای پوآر(پمپ هوا) كه معمولا بر اثر پرز گرفتگي يا ذرات گرد و غبار موجب كاركرد ناصحيح اين بخش مي شود

نحوه تعمیر: با الکل سوپاپ آن شسته و بعد خشک شود.

فشار سنج

تعمير سوپاپ پمپ هوا

۶- شکستن لوله شیشه ای(در فشار سنجهای جیوه ایی)

نحوه تعمیر:تعویض لوله شیشه ایی (لوله فشارسنج جیوه ای اگر کثیف بود با الکل و پنبه تمییز می شود)

۷- بهم خوردن کالیبراسیون گیج فشار و در نوع جیوه ای ریختن جیوه و کم شدن جیوه مخزن

در فشار سنج های جیوه ایی می بایست ابتدا شیر مخزن را باز کرده و سپس از بالای لوله شیشه ایی و به آرامی جیوه را توسط یک سرنگ به داخل آن تزریق نمود.این کار را تا زمانی ادامه می دهیم  که جیوه درون لوله از مقدار صفر رد نشود.در صورتیکه جیوه درون لوله از صفر بالاتر قرار گیرد می بایست اضافه جیوه تزریق شده را تخلیه نمود تا در حالتی که هیچ فشاری درون کاف موجود نیست عدد نشان داده شده توسط ستون جیوه بر روی قرار بگیرد

فشار سنج جیوه ای

یییی

 گیج فشار سنج عقربه ای  

در صورتیکه صفر فشارسنج های عقربه ایی از تنظیم خارج شود می توان با تنظیم پین محل آنرا تنظیم نمود(در شکل با گزینه Adjusting pinمشاهده میشود) در مدل های Alpk2 با چرخاندن پیچ محل اتصال لوله لاستیکی به گیج اینکار انجام می شود دقت کنید برای اینکار می بایست ابتدا واشر شماره ۱ که برروی آن ۲ عدد سوراخ وجود دارد شل شده و سپس پیچ را تنظیم نموده و مجددا واشر را سفت نمایید.(مانند شکل زیر)

فشار سنج

تنظیم صفر عقربه فشارسنج Alpk2

در برخی مدل های گیج این پیچ داخل ورودی هوا به گیج قرار داشته و میبایست آنرا با استفاده از  آچار پیچ گوشتی تنظیم نمود(مطابق اشکال زیر)

 تنظیم صفر عقربه گیج:

یکی از ایرادات و عیب هایی که معمولا گیج های فشار به آن دچار می شوند خرابی بالشتک های هوای داخل این گیج ها می باشد که منجر به نشتی باد و کاهش سریع باد داخل کاف می گردد.باد شدن این بالشتک ها موجب حرکت عقربه گیج فشار می گردد.(شکل زیر) در صورتیکه خرابی بالشتک ها و جدا شدن سطوح آنها از یکدیگر می توان آنها را لحیم نمود و با توجه به مسی بودن سطوح بالشتک ها قلع براحتی به آنها میچسبد. درصورتیکه میزان جداشدن سطوح بالشتک از یکدیگر زیاد باشد پس از لحیم کاری در مدتکوتاهی از یکدیگر جدا می شوند و مجددا نیاز به لحیم کاری خواهند داشت.در این حالت می بایست بالشتک ها تعویض گردند.البته در برخی از مدل ها نیز این قابلیت تعویض وجود نداشته و کل گیج می بایست تعویض گردد

 فشارسنج

خرابی بالشتک های هوای گیج فشار:
در صورتیکه کالیبراسیون گیج فشار سنجهای عقربه ایی دچار ایراد گردد با استفاده از ۲ پیچ که بر روی محور دوار داخلی خود گیج قرار دارند می توان گیج را تنظیم نمود.وظیفه این محور تبدیل حرکت خطی به حرکت دورانی می باشد.که این پیچ ها ضریب تبدیل حرکت خطی به دورانی را تنظیم مینمایند.البته تنظیم گیج در این حالت کار بسیار مشکلی بوده و دقت و ظرافت بسیاری نیاز دارد.

فشار سنج

تنظیم گیج فشار سنج:

توصیه می شود پس از هر بار تعمیر جهت اطمینان از کارکرد سالم آنها با یک فشارسنج جیوه ای تست شود.

آموزش تخصصی تعمیرات تجهیزات پزشکی در تبریز

دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی که در آموزشگاه آپادانا در تبریز در حال برگزاری است یکی از بهترین دوره های این مجموعه است که با اساتید مجرب و با تجربه برای شما عزیزان تدریس میشود.شاید برای شما سوال پیش بیاید که ممکن است این دوره نیاز به پیش نیاز داشته باشد و یا برای یادگیری تعمیرات تجهیزات پزشکی مدرک خاصی نیاز است.دوره تخصصی تعمیرات تجهیزات پزشکی در تبریز در  آموزشگاه آپادانا آموزش صفر تا صد این دوره است که نیازی به پیش نیاز ندارید و به راحتی میتوانید پس از آموزش مدرک فنی حرفه ای خود را دریافت نمائید و شروع به کار کنید.

آینده شغلی تعمیر تجهیزات پزشکی در تبریز

بازارکار تعمیرات تجهیزات پزشکی

بازارکار دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی در تبریر ، به علت گران و دسترسی سخت به ابزار و وسایل پزشکی، از پر درآمدترین بازارهای تعمیرات است. همچنین شرایط و گزینه های کاری برای تعمیرکاران این حرفه، بسیار بیشتر و آسان تر می‌باشد. برای مثال؛ پس از پایان دوره و اخذ مدرک معتبر بین المللی می‌توانید در شرکت‌های تولید و فروش تجهیزات پزشکی، بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، مراکز تصویربرداری، کلینیک‌ها و مطب‌های دندانپزشکی در بخش‌های تکنسین و یا مدیرت فروش مشغول به کار شوید.

به علت گسترش خدمات آنلاین مشتریان مهمولاً علاقه بیشتری به جست و جو در اپلیکیشن ها و سایت های آنلاین هستند. به همین دلیل شما به عنوان تعمیرکار حرفه ای، می‌توانید به این سایت ها مراجعه نمایید؛ و کار خود را در ارتباط با مشتریان شروع کنید. به این سبب مشتریان بیشتری جذب خواهید کرد.

                   ونتیلاتور

خلاصه عملکرد دستگاه ونتیلاتور
ونتیلاتور دستگاهی است که تنفس را برای بیمارانی که به طور طبیعی قادر به تنفس نبوده یا احتیاج به کمک دارند ، فراهم می نماید. تهویه بر پایه دمیدن هوا و آزاد گذاشتن ریه ها به طور دوره ای استوار است که توسط ونتیلاتور انجام می گیرد.
در واقع تهویه عبارت است از دمیدن هوا به داخل ریه و خالی شدن آن به طور متناوب. از سوی دیگر بازدم یک عمل غیرفعال بوده و انجام آن به خاصیت الاستیک ریه هایی که هنگام دم متسع شده اند ، بستگی دارد. بنابراین کار ونتیلاتور در اصل ایجاد یک دم است و اگر فرصت کافی به ریه ها داده شود ، این هوا در حین بازدم خود به خود از ریه ها خارج خواهد شد. در فاز دم ، ونتیلاتور فشار و فلوی تنظیم شده را اعمال می کند ، دستگاه های خاصی نیز مقدار مناسب فلوی تنفس و الگوی زمانی بین دم و بازدم را کنترل می کنند.
ونتیلاتور با استفاده از یک فشار مثبت ریه ها را باد می کند ، فشار در داخل ریه ها متناسب با حجم گاز افزایش می یابد ، این فشار مثبت توسط لوله های مخصوص به ریه ها منتقل می شود. در بعضی ونتیلاتورها یک سوییچ جهت تعویض فاز از دم به بازدم در داخل دستگاه وجود دارد. در بعضی دیگر برگشت الاستیک سینه به طور طبیعی خروج گاز در هنگام بازدم را باعث می شود. البته در مدل های دیگر ، فشاری کمتر از اتمسفر باعث ایجاد فشار منفی در فاز بازدمی می شود.

اساساً تقسیم بندی ونتیلاتورها به دو صورت انجام می گیرد ؛ اول از جهت چگونگی طراحی ونتیلاتور برای مکانیزم تهویه ، به این معنی که دستگاه دارای چه مُد تهویه ای است و این که این حالات بر چه اساسی تقسیم بندی می شود.
در تقسیم بندی حالات تهویه هوایی می توان گفت دسته ای از آنها کلاسیک هستند که تمامی ونتیلاتورها دارا هستند (مثل SIMV) و دسته دیگر حالت هایی که مخصوص خود کمپانی سازنده ونتیلاتور است.
نوع دوم تقسیم بندی از این جهت است که ونتیلاتور بیمار را در چه محدوده سنی حمایت می کند. این بسیار مهم است که محدوده کاری ونتیلاتور از جهت سن بیمار مشخص باشد. حتی کسی که درخواست ونتیلاتور می کند ، باید دقیقاً مشخص کند که ونتیلاتور را برای چه منظوری می خواهد استفاده کند.

در ابتدا با چند اصطلاح آشنا شویم:
- حجم جاری: حجم هوای دمی و بازدمی در هر تنفس عادی و مقدار آن حدود ml 500 در یک مرد جوان سالم است.
- حجم تنفس در دقیقه: مقدار کل هوایی که در هر دقیقه وارد مجاری تنفسی می شود و برابر با حاصلضرب حجم جاری در تعداد تنفس در دقیقه است.
- نسبت "I:E": نسبت زمان دم به بازدم.
- PEEP: فشار مثبت راه هوایی در انتهای زمان بازدم.

ونتیلاتورهای جدید به گونه ای ساخته می شوند که محدوده وسیعی را بپوشانند. به عنوان مثال قبلاً حجم جاری مربوط به ونتیلاتورها از cc100 به بالا بود ولی در حال حاضر هنگامی که این حجم حتی تا cc 20 و یا cc 40 به ازای هر کیلوگرم باشد نیز می توان از ونتیلاتور استفاده کرد. از نظر فنی ، ونتیلاتورها می توانند تمام الکترونیک ، تمام پنوماتیک و یا تلفیقی از این دو باشد. در سیستم های قدیمی برای I:E (نسبت دم و بازدم) چند نسبت مشخص وجود داشت ، در حالی که در حال حاضر نسبت های پیوسته ای برای I:E وجود دارد و بدین ترتیب می توان نسبت های زیادی داشت.

مکانیزم عملکرد ونتیلاتور

برخی مُدهای کاری (حالت های کاری) در ونتیلاتور

IMV: مُدی از عملکرد ونتیلاتور است که اجازه می دهد بیمار تنفس خود به خودی در بین تنفس های از پیش تعیین شده تحویلی ونتیلاتور داشته باشد.

SIMV: در این مُد تنفس کنترل شده ای در فرکانس تنظیم شده به بیمار داده می شود و همچنین به بیمار اجازه داده می شود تا به صورت خودبخودی بدون هیچ کمکی در طول بازه های زمانی ، بین تنفس های کنترل شده تنفس کند. در این مُد ، اگر وقوع این تلاش ها به طور اهم نزدیک به زمان تنفس اجباری ایجاد شود ، تنفس های اجباری با تلاش های تنفس خودبخودی هماهنگ می شود. این مسئله امکان Overinfaltion را کاهش می دهد که این امر از قرار گرفتن تنفس اجباری بر روی تنفس اختیاری ناشی می شود.

Spontaneous: در این روش بیمار تنفس دارد. فقط برای تحت کنترل بودن تنفس ، بیمار به دستگاه متصل می شود.

ALC: این روش نیز برای بیمارانی که تنفس ندارند ، استفاده می شود و دستگاه به طور اجباری پارامترهای تعیین شده را به بیمار اعمال می کند.

Pressure Support: مُد عملکردی ونتیلاتور که برای تقویت کردن تهویه بیمار به طور همزمان با تلاش تنفسی استفاده می شود تا زمانی که به فشار تعیین شده برسد.

ونتیلاتور مهندسی پزشکی

تجهیزات مورد نیاز برای انجام آزمون های کیفی و کمی عبارتند از:
- آنالایزر ایمنی
- شبیه ساز ریه
- کالیبراتور ونتیلاتور

دستورالعمل های کیفی
بدنه / اسکلت دستگاه:
قسمت بدنه دستگاه را از نظر پاکیزگی و شرایط فیزیکی عمومی مورد بررسی قرار دهید. مطمئن شوید که روکش های پلاستیکی بی عیب هستند.

وضعیت نصب و نگهدارنده ها:
ایمنی بدنه تمامی اجزاء یا مانیتورهایی که دستگاه به آنها اتصال دارد (مانند منبع گاز اکسیژن ، مرطوب کننده) را چک کنید.

دو شاخه برق:
دو شاخه برق دستگاه را جهت آسیب دیدگی چک کنید. قسمت دوشاخه را تکان دهید تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید و اگر صدایی که نشان دهنده شُل بودن پیچ ها  است شنیده شد ، حتماً آن را بررسی کنید.

سیم برق:
سیم را برای نشانه ای از آسیب دیدگی بازرسی کنید. اگر آسیب دیده است ، تمام سیم را تعویض کنید و اگر قسمت آسیب دیده نزدیک به یکی از دو انتهای سیم بود ، فقط قسمت آسیب دیده را تعویض کنید (ببُرید) ؛ در این صورت به وضعیت فاز و نول هنگام اتصال به دو شاخه برق دقت نمایید. سیم های شارژر باتری را نیز چک کنید. همچنین در ونتیلاتورهای پرتابل وضعیت سیم های شارژ باتری را چک کنید.

نگهدارنده کششی سیم برق:
هر دو قسمت پلاستیکی انتهایی سیم برق را چک کنید و مطمئن شوید که سیم را به طرز خوب و ایمنی نگه داشته اند.

فیوزها و قطع کننده های مدار:
اگر دستگاه دارای سوییچ قطع کننده مدار است ، چک کنید که سوییچ آزادانه حرکت می کند. اگر که از دستگاه توسط یک فیوز خارجی محافظت می شود ، چک کنید که نوع و مشخصات الکترونیکی آن از همان نوعی است که روی بدنه مشخص شده است

کابل ها:   
شرایط عمومی کابل ها و دو انتهای آنها را بررسی کنید. کابل ها را  جهت  وجود شکاف و بریدگی در قسمت عایق بندی آنها آزمایش کنید.

اتصالات / بست ها:
تمامی اتصالات و بست های گاز را چک کنید. تمام بست های گاز باید محکم باشند و اصلا نشتی ندهند. باید اتصال تمامی متصل کننده های کلیدی (مانند اتصالات گاز) درست باشند و تمامی پین ها سر جای خود و به طرز ایمنی نصب شده باشند. اتصالات سیستم سانترال گاز طبی بیمارستان باید دارای DISS مناسب و یا بست های اتصال سریع باشند که نیاز به  استفاده از آداپتور را برطرف کنند.

فیلترها:
تمامی فیلترهای گازی را بررسی کنید. بررسی کنید که جایی نشانه ای از زنگ زدگی که دلالت بر وجود مایع یا گاز و یا جسم خارجی که باعث آلودگی منبع گاز شود ، وجود نداشته باشد.

سوییچ ها وکنترل ها:
قبل از تغییر هر کدام از کنترل ها و سوییچ ها ، شرایط آنها را چک کنید. اگر عملکرد هر کدام از آنها غیر معمول به نظر رسید (محدوده آلارم ها در پایان هر رِنج) امکان استفاده نامناسب کلینیکی را که منجر به نقص ابتدایی دستگاه می شود ، حتماً مدنظر قرار دهید.

چرخ ها و ترمزها:
اگر ونتیلاتور روی چرخ هایی قرار دارد ، شرایط آنها را چک کنید. اگر رشته هایی از پنبه یا نخ یا کهنه اطراف چرخ ها را فرا گرفته است ، آنها را جدا کنید و در مورد خوب چرخیدن آنها مطمئن شوید. از عملکرد ترمزها و قفل چرخ ها (اگر که در دستگاه موجود است) اطمینان حاصل کنید.

مکانیسم رفع فشار:
در صورت امکان ، مکانیسم رفع فشار ونتیلاتور را بررسی کنید ، به این گونه که مدار تنفسی را مسدود کنید و پیک فشار را روی نشانگرهای فشار بخوانید. مطمئن شوید که فشار فوق از مشخصات سازنده بالاتر نمی رود.

نکته: در صورت عدم دسترسی به دفترچه کاربری دستگاه ، اظهار نظر در مورد نتیجه تست میسر نخواهد بود.

فن و کمپرسور:
شرایط فیزیکی و نحوه عملکرد این دو قسمت را حتماً چک کنید. عملکرد خودکار دستگاه کمپرسور را هنگامی که فشار منبع گاز پایین تر از فشار مورد نیاز باشد ، آزمایش کنید. فن و فیلترهای کمپرسور را تمیز کنید و در صورت نیاز ، روغن کاری و تعویض کنید. البته به ملاحظات سازنده دستگاه توجه کنید.

باتری و شارژر:
در صورت امکان ، شرایط  فیزیکی و اتصالات باتری ها را بازرسی کنید. عملکرد آلارم هایی را که هنگام قطع برق با باتری کار می کنند ، چک کنید. ونتیلاتور را از برق بکشید تا ونتیلاتور با باتری کار کند ، شارژ شدن باتری و مدت زمانی که شارژ را نگه می دارد ، چک کنید. شرایط باتری را به وسیله فعال کردن آزمایش باتری یا با اندازه گیری ولتاژ خروجی بررسی کنید. سطح مایع را نیز بررسی کنید. زمانی را که لازم است باتری دیگری جایگزین شود با زدن یک برچسب که نشان دهنده زمان انجام این کار است ، مشخص کنید.

نمایشگرها / نشانگرها:
عملکرد تمام چراغ ها ، نشانگرها ، اندازه گیرها ، گیج ها و نمایشگرهای بصری روی ونتیلاتور و شارژ را تأیید کنید. از عملکرد تمام بخش های نمایشگر های دیجیتال مطمئن شوید.

سیگنال های صوتی:
سیگنال های صوتی را که از ونتیلاتور در هنگام کار کردن فعال می شوند ، چک کنید و مطمئن شوید که صدای آنها به طور مناسب باشد. اگر آلارم شنیداری قطع شده باشد و یا صدای آنها کم باشد ، به مسئول بخش یا پرستار در مورد اهمیت نگهداشتن صدای آلارم ها در سطح مناسب هشدار دهید.

مُدهای عملکردی:
باید این کار برای هر کدام از مدهای عملکردی انجام شود. در ونتیلاتورهای مراقبت ویژه به خصوص توصیه می شود که کلیه مُدهای عملکردی از جمله کنترل ، Assist/Control ، SIMV ، CPAP/PEEP ، Pressure Support را حتماً چک کنید.
ونتیلاتور را برای کار در مُد کنترل تنظیم کنید. چک کنید که آیا ونتیلاتور می تواند تنفس به شبیه ساز ریه دهد. همچنین در صورت داشتن مُد IMV ، ونتیلاتور را برای کار در مُد IMV تنظیم کنید ، چک کنید که آیا ونتیلاتور می تواند تنفس به شبیه ساز ریه دهد.

کمپرسور:
بر اساس توصیه های کارخانه آن را آزمایش کنید.

سیلندرهای گاز ، نشان دهنده های عقربه ای ، رگولاتورها:
تحقیق کنید که این اجزاء آماده هستند ، به درستی نصب شده اند ، در شرایط خوبی هستند و منبع گاز به اندازه مناسب وجود دارد.

برچسب ها:
چک کنید که تمام پلاکاردها و برچسب ها و کارت های دستور العمل ها خوانا باشد.

تجهیزات جانبی:
آماده بودن و شرایط لوازم جانبی و کمکی را چک کنید. تحقیق کنید که مدار تنفسی و فیلترها هماهنگ با پیشنهادات و دستورالعمل های کارخانه سازنده است. به دنبال وجود نشتی در مدار تنفسی باشید و مطمئن شوید که آداپتورها ، ثابت کننده ها و اجزاء (مثلا دریچه های دم ، PEEP و Yشکل و تله آب و نبولایزرها) به خوبی و به درستی عمل می کنند.

دستورالعمل های کمی
کنترلرها:
عملکرد مناسب و دقت کنترل ونتیلاسیون که هر کدام شامل موارد زیر است را تحقیق کنید:
Qn -1-1 حجم جاری یا Tidal Volume
Qn -1-2 نرخ تنفس یا Respiration Rate
Qn -1-3 زمان دم یا Inspiratory Time
Qn -1-4 نسبت دم به بازدم یا Inspiratory : Expiratory (I:E)
Qn -1-5 میزان جریان یا Flow
Qn -1-6 صحت غلظت اکسیژن
Qn -1-7 صحت فشار راه های هوایی

در مورد عملکرد و دقت کنترل های ونتیلاسیون و نمایشگرها تحقیق کنید. این آزمایشات نوعاً به وسیله اتصال ونتیلاتور به یک شبیه ساز ریه یا آزمایش کننده ونتیلاتور و مقایسه مقادیر اندازه گیری شده با تنظیمات روی دستگاه انجام می شود. از توصیه های کارخانه برای تنظیمات مناسب ونتیلاتور که در قسمت عملکرد و دقت ذکر شده است ، پیروی کنید. مقادیر اندازه گیری شده حداکثر باید 10% با تنظیمات تفاوت داشته باشند. میزان حجم کلی اندازه گیری شده به وسیله نمایشگر حجم در خروجی دریچه گازها یا دریچه Peep (در صورت استفاده) را ثبت کنید. حجم همچنین می تواند از محاسبه حجم جاری تحویل داده شده از حاصلضرب کامپلیانس مدار تنفسی و ریه مصنوعی (c) و v=c*PIP) PIP) به دست آید. برای تعیین کامپلیانس فوق (c) ، حجمی را روی ونتیلاتور تعیین و آن را به مدار تنفسی و یا ریه مصنوعی تحویل دهید ، سپس تغییرات به دست آمده در فشار را در ورودی ریه مصنوعی یادداشت کنید. کامپلیانس (c) از تقسیم این فشار ثبت شده بر حجم تحویل داده شده بدست می آید. تفاوت حجم اندازه گیری شده 10%± حجم کلی تنظیم شده در ونتیلاتور است. تعداد تنفس ها در یک دقیقه را یادداشت کنید. چک کنید که نرخ اندازه گیری شده می تواند 1 (تنفس/دقیقه) از نرخ تنفسی تنظیمی تفاوت داشته باشد. (در نرخ های تنفسی بالا می تواند تا bpm2 ± تفاوت داشته باشد.)
صحت غلظت اکسیژن تحویلی بایستی در حدود 10%± غلظت اکسیژن تنظیمی یا 3% اکسیژن تنظیمی باشد (هر کدام بزرگتر باشد).

پارامترها و آلارم های مانیتور شده:
در مورد عملکرد مناسب ، ایمنی و صحت پارامترهای مانیتور شده و آلارم های جانبی آن ها که می تواند شامل موارد زیر باشد ، تحقیق کنید:
Qn-2-1 نرخ تنفس
Qn-2-2 زمان دم
Qn-2-3 ماکزیمم فشار دم
Qn-2-4 ماکزیمم فلو دم
Qn-2-5 فشار پایان بازدمی مثبت یا PEEP
 Qn-2-6فشار متوسط مسیر هوائی
Qn-2-7 حجم (شامل حجم جاری و حجم دقیقه ای)
Qn-2-8 درصد اکسیژن دمی جزئی (FIO2)

ونتیلاتور را به شبیه ساز ریه یا آزمایش کننده ونتیلاتور وصل کنید و تحقیق کنید که مقادیر نمایش داده شده بیش از 10% با مقادیر شبیه سازی شده ، تفاوت نداشته باشند. شرایط ایجاد آلارم های صوتی و بصری را ایجاد کنید. چک کنید که پیام آلارم بر روی صفحه ظاهر می شود. اگر ونتیلاتور دارای ویژگی قطع آلارم است ، روش راه اندازی مجدد آن را (به صورت دستی یا اتوماتیک) چک کنید. عملکرد کنترل صدا را چک کنید که به درستی عمل می کند. اگر آلارم های صوتی قطع شده اند یا بر روی صدای کم تنظیم شده اند ، کارکنان را در مورد اهمیت نگه داشتن صدای آلارم ها در سطح مناسب آگاه کنید. اگر از کنترل آلارم از راه دور استفاده می کنید ، عملکرد صحیح آلارم و نشانگر آن را چک کنید.
باید فعال شدن آلارم (مثلاً فشار دمی ماکزیمم بالا ، فشار پایین ، اکسیژن دمی جزئی پایین) در حدود 10% از مقادیر تنظیم شده باشد (خاطر نشان می شود این آیتم در بیشتر مواقع شامل دستگاه ونتیلاتور مراقبت ویژه می شود).

آزمون های کمی از نوع ایمنی الکتریکی
این آزمون ها به صورت عمومی شامل موارد زیر است:
1- اندازه گیری مقاومت زمین حفاظتی
2- جریان نشتی زمین
3- جریان نشتی بدنه
4- جریان نشتی بیمار
5- جریان نشتی کمکی بیمار

دپارتمان های علمی

درباره کنسرسیوم

پنل آموزشی

آمار سایت

تعداد اعضای آنلاین : 0

تعداد کل اعضای کنسرسیوم : 1743

برای مشاهده اعضای آنلاین کلیک کنید

مراکز خدماتی و رفاهی طرف قرارداد

marakez

حسن اپراتور VISUAL دوره گیاهان دارویی در اهواز اکسیژن ساز خانگی بازرسی جوش بیماری های دهان میلاد امام چهارم الکتروشوک zoll دستگاه های رادیولوژی ساخت اندام های بدن به صورت مصنوعی اموزش تعمیر آمالگاماتور انواع میکروپلیت آشنایی با تعمیر ای سی جی دوره آموزشی خدمات فنی مهندسی استخدام دستیاری دندانپزشکی در اهواز وظایف نسخه پیچ شاخه های طب مکانیک کمبود تجهیزات پزشکی دوره آموزشی پایپینگ در گرگان وفات حضرت فاطمه (س) فتح خرمشهر کلاس آموزش نسخه الکترونیک در بوکان ارز دیجیتال در تبریز استریلیزاسیون جدید ترین روش درمان تومورهای سرطانی تجهیزات دندانپزشکی آزمایش قابل حمل سرنگ های بدون سوزن داروخانه،لیست داروخانه تبریز راحتی آموزش سیستم زنی داروخانه در تبریز اینسترومنت ها پمپ سرم غیر مخرب پیشرفته تعهّدات والدین متقاضی درمان استروئیدی آموزشگاه تجهیزات پزشکی در تبریز آموزش تست های غیر مخرب توبركولوز برای زمانی محدود روش اندازه گیری در فلیم فتومتر حقوق دستیار دندانپزشک در اصفهان سالروز تعمیر پالس اکسی متر دستگاه سنجش سدیم و پتاسیم مهندسی ارتوپدی دستیار دندانپزشک در شرق تهران دوره های نسخه پیچی جهاد nebulizer jet تعمیر لایت کیور دوره ارز دیجیتال در مرند آسمی نواوران سـانتـریفیـوژ ایـزوپیکنیـک ایرکاس مجری برگزاری دوره های آموزشی بازاریابی شبکه ای بیماری مننژیت قارچی

logo کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - آموزش تعمیر تجهیزات بیمارستانی

حامیان کنسرسیوم ایرکاس

  • IRSME
  • RKA
  • ACS
  • IUE
  • RFTC
  • BQC
  • DNW
  • ICS
  • TUV-EMB
  • QAL
  • Ino
  • Allaiance
  • Tckit

تبلیغات در ایرکاس

دسترسی به ژورنال مقالات

az3

تصاویر اینستاگرام ایرکاس