نام کاربری یا پست الکترونیکی
رمز عبور

دستگاه الکترومایوگرافی ttedit کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - دستگاه الکترومایوگرافی

ساخت دستگاه نوار عضله بی‌سیم توسط مهندسان پزشکی کشور

 

دستگاه الکترومایوگرافی بی‌سیم توسط محققان مرکز تحقیقات مهندسی پزشکی و بیولوژی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی ساخته شد. الکترومایوگرافی (EMG) تکنیکی برای ثبت فعالیت‌های الکتریکی عضلات بدن در مواقع فعالیت و انقباضات ماهیچه‌ها بوده و به نوعی همان اصطلاح کلینیکی نوار عضله است. الکترومایوگرافی به دو روش غیرتهاجمی مانند نصب الکترود سطحی بر روی بدن و یا روشی تهاجمی با وارد کردن الکترود سوزنی به بافت مورد نظر صورت می‌گیرد. از آنجایی که ثبت سیگنال EMG سطحی به صورت غیرتهاجمی ریسک کمتری برای فرد مورد آزمایش یا بیمار دارد، در نتیجه روش اندازه‌گیری نسبتاً متداول‌تری است.

دکتر مجید پولادیان، رئیس مرکز تحقیقات مهندسی پزشکی و بیولوژی واحد علوم و تحقیقات که یکی از مجریان طراحی و ساخت دستگاه الکترومایوگرافی بی‌سیم است، گفت: با توجه به محدودیت‌های دستگاه‌های الکترومایوگرافی (EMG) موجود و از سوی دیگر احساس نیاز به آن در ایران و قیمت بالای انواع خارجی آن، با همکاری دکتر بابک رضایی افشار از پژوهشگران واحد علوم و تحقیقات، برای طراحی و ساخت این دستگاه بصورت بی‌سیم اقدام شد. در طراحی و ساخت این دستگاه حداکثر دقت صورت گرفته است؛ به نحوی که مشکلات و محدودیت‌های نمونه‌های خارجی نظیر تأثیرپذیری از نویزهای محیط، محدودیت در حرکت و ... در آن برطرف شده است.

دکتر بابک رضایی افشار، دیگر مجری طراحی و ساخت این دستگاه گفت: از جمله مزایای این دستگاه می‌توان به دانش بومی، انعطاف‌پذیری در سخت‌افزار و نرم‌افزار این دستگاه بر اساس نیاز مشتری، عدم اجبار به استفاده از ژل و الکترودهای Ag-AgCl، ارزان بودن، قابلیت تنظیم محل ثبت روز عضله، دقت بالا، عدم تأثیرپذیری از نویزهای محیط و کوچک بودن آن اشاره کرد. این دستگاه قابلیت استفاده برای آنالیز حرکات عضلات را در حالت حرکت شدید و ناگهانی نیز دارد و کاربر می‌تواند همراه با فعالیت روزانه، در صورت نیاز به آنالیز مداوم بدون مشکلی از آن استفاده کند.

به گفته محققان واحد علوم و تحقیقات، این دستگاه نه تنها محدودیت‌های مشابه خارجی را ندارد، بلکه بدون استفاده از الکترودهای معمول و گران‌قیمت، قابلیت ثبت و ارسال همزمان اطلاعات فعالیت ماهیچه‌های درگیر را به صورت بی‌سیم و بدون نیاز به سایش پوست، استعمال ژل و حتی نصب الکترود و صرفاً توسط پایه الکترود (سوکت دکمه‌ای) دارد. مشکل دیگر متداول در ارسال بی‌سیم الکترومایوگرافی، آرتیفکت حرکتی ناشی از جابجایی سیم‌ها و الکترود روی بدن فرد در حال حرکت است. این مشکل در این سیستم بومی مشاهده نمی‌شود. از آنجایی که برد این دستگاه کوچک و سبک، حدود صد متر بوده و به صورت نواری کش‌مانند به دور عضله بسته می‌شود، سهولت الکترومایوگرافی را فراهم کرده و خطاهای رایج در نوع ثابت آن را ندارد.

این دستگاه در زمینه‌های مختلفی نظیر تحقیقات مهندسی پزشکی، ارتوپدی، تربیت بدنی، طب ورزش، مهندسی ورزش و پزشکی عصب-عضله کاربردهای گوناگونی دارد. دکتر پولادیان افزود: ایجاد شرکت دانش‌بنیان و تولید انبوه این دستگاه با توجه به نیاز کشور از جمله اهدافی است که با حمایت دانشگاه در مرکز تحقیقات مهندسی پزشکی و بیولوژی به دنبال تحقق آن هستیم. در صورت تولید انبوه، این دستگاه قیمتی حدود یک سوم نمونه‌های خارجی را با کارایی بیشتر خواهد داشت.

مرکز تحقیقات مهندسی پزشکی و بیولوژی

دپارتمان های علمی

درباره کنسرسیوم

پنل آموزشی

آمار سایت

تعداد اعضای آنلاین : 0

تعداد کل اعضای کنسرسیوم : 1741

برای مشاهده اعضای آنلاین کلیک کنید

مراکز خدماتی و رفاهی طرف قرارداد

marakez

بیوفیدبک مغزی مواد مصرفی جوشکاری مولود ثبت نام دوره های نسخه خوانی معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام آسیب های مغزی منشی گری امور پزشکی استخدام دستیار دندانپزشک در تبریز دوره دستیار دندانپزشک در شیراز آنالیز ارتعاشات تولید انرژی شبیه ساز کلاس ایمنی و بهداشت صنعتی (HSE) در بندرعباس عضلات چشم داروی آنتی بادی سیستم های جدید بازار کار کمک پرستار فارغ التحصیلان مهندسی مدیریت اجرایی سیاره جعفری لنگرودی سیستم اکسیژن کپسولی دندان نیش اثر آکوپانکچر یا طب سوزنی برگزاری دوره های آموزشی در تبریز مانیتورینگ علایم حیاتی Biosys مهندسی پزشکی چیست؟ صادرات پردازش تصویر (Image processing) و تصاوير پزشکی آستنیت حضوری آموزش تعمیر وارمر خون رضایی یا تشریفاتی بودن استاندارد جوش پردازش تصویر و دستگاه کرایوتراپی شبیه سازی دوره های نسخه خوانی در تبریز آموزش تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی در اهواز مدیریت Business انواع آب انبارها چراغ بازرسی رعايت دستورالعمل‏های ابلاغی ترک یاب جوش کاربردهای فلوئوروسکپی دوره ایمنی و بهداشت صنعتی (HSE) در گرگان سیستم همگام‌سازی نوزادان دوره تعمیر تجهیزات پزشکی در تبریز EBM عیب یابی ای سی جی جرج هوسی فروش تجهیزات عیب یابی پمپ سرنگ دانلود سوالات نیمسال اول95-96 مسمومیت با گازهای سمی افزایش آمار اوتیسم تاریخچه لیزر در دندانپزشکی جوشکاری دستگاه سنجش سدیم و پتاسیم تبديل تصاوير

logo کنسرسیوم دانشگاهیان و متخصصان ایران - دستگاه الکترومایوگرافی

حامیان کنسرسیوم ایرکاس

  • IRSME
  • RKA
  • ACS
  • IUE
  • RFTC
  • BQC
  • DNW
  • ICS
  • TUV-EMB
  • QAL
  • Ino
  • Allaiance
  • Tckit

تبلیغات در ایرکاس

دسترسی به ژورنال مقالات

az3

تصاویر اینستاگرام ایرکاس